27 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
«Această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie!» Fiica Elenei Lasconi, atac virulent după afirmaţiile mamei (VIDEO)
«Această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie!» Fiica Elenei Lasconi, atac virulent după afirmaţiile mamei (VIDEO)

Oana Lasconi, fiica Elenei Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel care deschidea până ieri lista USR pentru europarlamentare, a transmis, într-un mesaj video pe Instagram, că a aflat din presă despre faptul că mama ei a votat „DA” pentru modificarea Constituţiei la referendumul de susţinere a familiei tradiţionale şi a căsătoriei dintre un bărbat şi femeie. Oana Lasconi se declară „absolut dezgustată, dezamăgită şi şocată”, fiind „un membru al acelei comunităţi (LGBTQ+ - n.red.)”. Ea spune că n-o va mai susţine „din niciun punct de vedere” pe mama ei. „Nu-mi vine să cred că persoana pe care am susţinut-o în cariera ei politică s-a dovedit a fi o homofobă”, a mai afirmat Oana Lasconi!

Sunt aici să vorbesc despre mama mea, Elena Lasconi, candidat USR la europarlamentare. Am citit ştirile de astăzi (sâmbătă - n.red.), însă sunt în continuare în şoc şi absolut dezgustată să aflu că mama mea a votat «DA» la referendumul Coaliţia pentru Familie pentru a susţine aşa-zisa familie tradiţională între un bărbat şi o femeie. Nu pot să descriu durerea pe care o simt nu numai ca fiica ei, însă şi ca un membru al acelei comunităţi. Sunt absolut dezgustată, dezamăgită şi şocată. Nu-mi vine să cred că persoana pe care am susţinut-o în cariera ei politică s-a dovedit a fi o homofobă. Nu am cuvinte. Nu m-aş fi aşteptat la aşa ceva niciodată, nu m-aş fi aşteptat ca ea să fi militat vreodată pentru drepturi egale. Nu a părut vreodată pasionată de acest subiect, însă sunt şocată să aud că a votat «DA» pentru modificarea Constituţiei într-un mod jegos şi discriminatoriu. Mă doare sufletul, inima şi am palpitaţii de câteva ore. Nu susţin un astfel de om pentru alegerile europarlamentare sau prezidenţiale, deşi ştiu că este favorita multora pentru acel rol. Sufăr foarte mult şi nu-mi vine să cred. Consider că dacă eşti creştin şi crezi în legea iubirii ar trebui să lupţi pentru drepturi egale, pentru ca fiecare om să poată să-şi aleagă calea şi să-şi poată forma o viaţă fericită şi liniştită. Această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie şi din acest motiv nu o mai susţin pe mama din niciun punct de vedere din acest moment”, a spus Oana Lasconi în videoclipul publicat pe contul ei de Instagram .

View this post on Instagram

A post shared by Oana (Kandly) (@theonlyoana)

Elena Lasconi a dezvăluit în cadrul emisiunii „Insider politic”, difuzată sâmbătă la Prima TV, că a votat „DA” la referendumul din octombrie 2018 pentru modificarea Constituţiei în sensul definirii familiei drept căsătoria dintre un bărbat şi o femeie .

Ulterior, în replică la criticile lansate de Lasconi faţă de Clotilde Armand, primarul USR al Sectorului 1 a lansat un atac la adresa colegei sale de partid: „Treaba ta ca primar nu este să spui cine cu cine să se căsătorească, cum să intervină statul în familii. Dacă nu înţelegi asta, înseamnă că n-ai ce căuta în nicio funcţie publică”. De asemenea, copreşedintele partidului REPER - înfiinţat de foşti membri USR -, Ramona Strugariu, a declarat sâmbătă că nu are o problemă cu faptul că a votat „DA”, ci cu faptul că, în aceste condiţii, aceasta deschide lista candidaţilor la europarlamentare a unui partid care face parte din cea mai liberală familie europeană şi a unui grup politic care apără drepturile omului în fiecare zi.

Biroul Naţional al USR a anunţat, duminică seara, într-un comunicat, că Elena Lasconi s-a retras de pe lista candidaţilor USR la alegerile europarlamentare din 2024: „În această seară, Biroul Naţional al USR a luat act de retragerea Elenei Lasconi de pe lista candidaţilor la alegerile europarlamentare. Elena Lasconi va continua să muncească pentru câmpulungeni şi va avea sprijin din partea USR pentru a face, în continuare, performanţă în administraţie. Lasconi a intrat în politică pentru a construi străzi, şcoli, spitale, comunităţi, şi va continua să facă asta la Câmpulung, susţinută de USR. Colega noastră s-a retras din dorinţa de a nu afecta campania pentru alegerile europarlamentare, pentru a nu permite ca o serie de discuţii apărute în spaţiul public să mute atenţia de la problemele cu care România se confruntă. USR îşi reafirmă susţinerea pentru principiile şi valorile liberale pentru care luptă atât în România, cât şi în Europa”.

Oana Lasconi a transmis că este bucuroasă că mama ei nu mai candidează la europarlamentare. „Sunt mulţumită să aflu că mama mea nu mai candidează la alegerile europarlamentare. Un homofob în minus în Parlamentul European este un câştig, indiferent de cost. Grija mea este în principal faţă de LGBTQ+ din România care suferă în faţa ignoranţei şi urii”, a scris tânăra, într-o postare pe Instagram .

View this post on Instagram

A post shared by Oana (Kandly) (@theonlyoana)


Articole înrudite