29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
În mai puţin de două luni de zile, actualii parlamentari de Galaţi vor intra în campanie electorală, prilej nemaipomenit pentru politicieni de a se mândri cu nenumărate realizări doar pe hârtie, în schimbul voturilor menite să le asigure încă un mandat de patru ani în Parlamentul României. Înainte de a fi traşi la răspundere cu privire la proiectele uitate în sertare, dar şi la sumele exorbitante în care se lăfăie lunar, vă prezentăm activitatea parlamentarilor noştri, conform informaţiilor făcute publice pe site-urile Camerei Deputaţilor şi Senatului României.
Marea surpriză negativă - Dan Nica
Liderul celei mai puternice formaţiuni politice din judeţul Galaţi, ministrul Dan Nica, preşedintele PSD Galaţi, este şi cel mai puţin activ în Legislativ dintre parlamentarii gălăţeni. În ciuda statutului de care se bucură în plan politic local, cât şi naţional, şeful social-democraţilor gălăţeni are o activitate parlamentară foarte slabă. Conform site-ului Camerei Deputaţilor, activitatea deputatului Dan Nica se rezumă, în cei aproape patru ani de mandat, la doar 3 luări de cuvânt în plen, 7 propuneri legislative iniţiate şi 11 moţiuni.
Pâslaru şi Ciucă, cei mai activi deputaţi de Galaţi
Social-democratul Florin Pâslaru şi conservatorul Bogdan Liviu Ciucă sunt, de departe, cei mai activi dintre parlamentarii gălăţeni. Cel puţin asta reiese din datele făcute publice pe site-ul Camerei Deputaţilor. PSD-istul Florin Pâslaru, recunoscut drept parlamentarul „copy/paste” după ce a luat paragrafe întregi din diverse publicaţii pe care le-a folosit drept interpelări ori declaraţii politice, în loc să şi le formuleze singur, se mândreşte cu nu mai puţin de 483 de luări de cuvânt, 465 de declaraţii politice, 41 de propuneri legislative iniţiate, 2.270 de întrebări şi interpelări şi 11 semnături pentru moţiuni.
Conservatorul Bogdan Liviu Ciucă, recunoscut drept deputatul care-şi donează indemnizaţia de parlamentar copiilor bolnavi de cancer, demonstrează că este un deputat activ. Parlamentarul a bifat, până în prezent, 249 de luări de cuvânt, 242 declaraţii politice, 61 propuneri legislative iniţiate, 1.103 întrebări şi interpelări şi 13 moţiuni.
Mircea Toader, poziţia a treia în topul activităţii din Parlament
Deputatul democrat-liberal Mircea Toader ocupă locul trei în topul celor mai conştiincioşi parlamentari de Galaţi. PDL-istul a reuşit, în aproape patru ani de mandat, să bifeze 534 luări de cuvânt, 2 declaraţii politice, 388 luări de cuvânt în Biroul Permanent şi 42 de propuneri legislative iniţiate. Toader este urmat în clasament de preşedintele PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre. Conform site-ului Camerei Deputaţilor, liberalul înregistrează 202 luări de cuvânt, 29 declaraţii politice, o luare de cuvânt în Biroul Permanent, 36 de propuneri legislative iniţiate, 27 întrebări şi interpelări şi 21 moţiuni.
Democrat-liberala Carmen Axenie a luat cuvântul de 41 de ori, a făcut 20 de declaraţii politice, a iniţiat 52 de propuneri legislative şi a adresat 18 întrebări şi interpelări. Social-democrata Lucreţia Roşca înregistrează 21 de luări de cuvânt în plen, 16 declaraţii politice, 27 propuneri legislative, 10 întrebări şi interpelări şi 11 moţiuni. Deputatul PSD Viorel Ştefan a luat cuvântul de 49 de ori, dintre care o dată în Biroul Permanent, a iniţiat 13 propuneri legislative, a adresat o întrebare şi a semnat pentru 10 moţiuni.
Deputatul Mihail Boldea, înainte de a intra în arest, a luat cuvântul de 23 de ori, a făcut 14 declaraţii politice, 49 propuneri legislative şi 46 de întrebări şi interpelări.
Chirurgul Paul Ichim – cel mai conştiincios dintre senatori
Liberalul Paul Ichim, vicepreşedintele Comisiei pentru Drepturile Omului şi membru al Comisiei pentru Sănătate Publică, unul dintre cei mai puţin costisitori parlamentari gălăţeni, este cel mai activ dintre senatorii trimişi de către gălăţeni în Parlamentul României. Din decembrie 2008 şi până în prezent, liberalul a bifat 51 de iniţiative legislative, 42 de declaraţii politice, 59 de întrebări, 33 de interpelări, 4 interpelări adresate prim-ministrului, 106 luări de cuvânt în plen şi 16 moţiuni.
Senatorul democrat-liberal Marius Necula se poate mândri cu 34 de iniţiative legislative, 20 de declaraţii politice, 3 întrebări, 2 interpelări şi 186 de luări de cuvânt în plen, conform site-ului Senatului României. Social-democratul Gheorghe Saghian figurează pe site-ul Senatului cu 40 de iniţiative legislative, 18 declaraţii politice, 34 de întrebări, 20 de interpelări, dintre care două adresate prim-ministrului, 23 de luări de cuvânt în plen şi 9 semnături de moţiuni. Progresistul Laurenţiu Chirvăsuţă ocupă ultimul loc în topul activităţii senatorilor gălăţeni. UNPR-istul a bifat 22 de iniţiative legislative, 9 declaraţii politice, 34 de întrebări, 7 interpelări, 3 interpelări adresate prim-ministrului şi 12 luări de cuvânt în plen.


Articole înrudite