06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Administraţia judeţeană în viziune liberală
Administraţia judeţeană în viziune liberală

Judeţul Galaţi trebuie să devină o zonă competitivă din punct de vedere economic, cultural, administrativ, cu un nivel de trai din ce în ce mai bun pentru locuitorii săi. Considerăm că politica este un angajament al minţii şi al inimii în egală măsură. Pentru liberali, politica înseamnă competenţă, bună-credinţă şi dorinţa de a face bine. Trebuie să ne dorim să clădim lucruri durabile, să punem suflet în proiectele noaste şi să sprijinim fiecare comunitate a judeţului.

Proiectul liberal este despre oamenii şi locurile acestui judeţ. Aici locuiesc oameni vrednici, care trebuie să trăiască în comunităţi prospere. Oamenii şi locurile acestea merită, în egală măsură, atenţia şi grija noastră.

Din grijă pentru oameni avem câteva domenii prioritare de acţiune în cadrul politicilor judeţene: sănătate şi educaţie, servicii sociale, artă şi cultură, atragerea fondurilor europene, dezvoltarea zonelor de agrement, modernizarea administraţiei publice judeţene.

Din grijă pentru locuri avem in atenţie : infrastructura rutieră, lucrări de alimentare cu apă şi canalizare, ecologizarea şi salubrizarea judeţului.

Credem că performanţa în administraţia publică judeţeană se poate realiza numai dacă respectăm acele principii care răspund nevoilor de modernizare şi europenizare a activităţii administrative. Transparenţa decizională asigurată printr-o bună comunicare folosind canale moderne de informare, transparenţa achiziţiilor publice, respectul pentru banii publici, care reprezintă respectul pentru contribuabili, este ceea ce dă încredere în instituţiile administrative.

Promovarea parteneriatului public-privat, parteneriatul cu universităţile gălăţene şi cu instituţiile de cultură, cu ONG-urile de interes social cu toate comunităţile locale din judeţ, va îmbunătăţi şi sprijini decizia şi acţiunea administrativă. Descentralizarea, reorganizarea, responsabilizarea, delegarea, lucrul în echipă şi respectul pentru oameni sunt principii moderne ale managementului unei instituţii publice.

Ne preocupă asigurarea prestigiului instituţiei Consiliul Judeţean Galaţi prin ridicarea standardului de calitate a activităţii administrative şi profesionalismul funcţionarului public, dar mai ales prin onestitatea, buna-credinţă a deciziei politice. In viziunea noastră, administraţia publică se face cu oameni şi pentru oameni.

Politicienii liberali işi propun să vegheze cu energie şi maximă implicare la respectarea principiilor enunţate fără de care nu putem atinge priorităţile de dezvoltare a judeţului pe care ni le-am propus. Vrem să fim partenerii cetăţenilor, ai instituţiilor, ai tuturor celor care doresc să ni se alăture în demersul nostru politic pentru creşterea calităţii vieţii în intregul judeţ Galaţi.

Grupul de candidaţi liberali pentru Consiliul Judeţean, Galaţi


Articole înrudite