07 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Au fost traşi la sorţi reprezentanţii partidelor în Biroul Electoral Municipal
Au fost traşi la sorţi reprezentanţii partidelor în Biroul Electoral Municipal
Nu mai puţin de 13 partide au dorit să aibă membri în Biroul Electoral Municipal (BEM) Galaţi, situaţie în care a fost nevoie de tragere la sorţi pentru desemnarea acestora. În urma tragerii la sorţi, reprezentanţii formaţiunilor politice în Biroul Electoral Municipal sunt Elena Silvia Panaite (Uniunea Social Liberală), Ionuţ Vincenţiu Vasiliu (Alianţa pentru Progres), Adina Comănescu (PNÞCD), Livia Alexandra Chvala (Partidul Verde), Daniela Vatavu (Partidul România Mare), Hliza Ştefan (Partidul Poporului-Dan Diaconescu) şi Luminiţa Daniela Melinte (Partidul Ecologist Român).
Completarea Biroului Electoral Judeţean Galaţi cu reprezentanţii partidelor politice se va face pe 9 mai, după cum ne-a precizat preşedintele structurii electorale, judecătorul Dragoş Beligan. De amintit este că situaţia legată de plata drepturilor băneşti ale personalului de la BEJ Galaţi s-a rezolvat între timp, aceştia primindu-şi banii. Asta după ce au existat suspiciuni legate de faptul că nu toţi angajaţii de la BEJ ar fi prestat pentru banii pe care urma să îi primească.
Toate contestaţiile privind candidaţii au fost respinse
Vineri a fost ultima zi până când partidele şi orice persoană interesată puteau depune contestaţii la Judecătorie şi Tribunalul Galaţi împotriva candidaturilor la funcţiile de primar, preşedinte al Consiliului Judeţului, consilieri locali şi judeţeni. Niciuna dintre contestaţiile depuse până acum nu a avut sorţi de izbândă. Ultima a fost respinsă luni de Tribunalul Galaţi, aceasta fiind depusă de PDL împotriva candidaturii lui Ilie Gheorghe la funcţia de consilier local în comuna Pechea. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu cele două contestaţii depuse de PNÞCD Galaţi, prin preşedintele Marian Popa, şi de Marcel Tănasă împotriva candidaturii lui Nicolae Bacalbaşa la preşedinţia Consiliului Judeţului. Cererile au fost mai mult formale, nefiind însoţite de probe concludente, cum ar fi o decizie a CNSAS, care să probeze colaborarea cu Securitatea a lui Nicolae Bacalbaşa, aşa cum îl acuză contestatarii săi.


Articole înrudite