31 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
AUR cere demisia ministrului Educaţiei: "«România Educată» a eşuat încă o dată!"
AUR cere demisia ministrului Educaţiei: "«România Educată» a eşuat încă o dată!"

Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR, senatorul Claudiu Târziu (foto ), solicită demisia ministrului Educaţiei, Ligia Deca, după ce ierarhia de admitere la liceu a fost publicată greşit.
Potrivit acestuia, mediile elevilor erau ordonate după media de absolvire a gimnaziului şi nu după notele de la Limba română şi Matematică, criteriile principale de departajare.
"Mii de elevi, părinţi şi profesori au rămas înmărmuriţi după o asemenea dovadă de crasă incompetenţă din partea Ministerului Educaţiei, care a venit, culmea, în timp ce la Palatul Cotroceni se ţineau discursuri triumfaliste cu un fast inutil despre noile Legi ale Educaţiei. Ligia Deca trebuie să răspundă pentru această harababură şi să-şi depună mandatul, dar nu înainte de a prezenta public scuze celor pe care i-a afectat. «România Educată» a eşuat încă o dată", a transmis Târziu, potrivit unui comunicat de presă.
Ministerul Educaţiei a publicat pe site-ul admitere.edu.ro ierarhia la nivel judeţean a absolvenţilor claselor a VIII-a care au susţinut Evaluarea Naţională 2023 şi vor să se înscrie la liceu. După ce mai mulţi părinţi şi elevi au sesizat că ierarhia este greşită pentru că nu s-a respectat ordinea criteriilor de departajare, Ministerul Educaţiei a decis să retragă documentul, a menţionat senatorul AUR, potrivit Agerpres.


Articole înrudite