02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Bogdan Rodeanu (USR Galaţi), promoter pentru proiectele primarilor PSD din Galaţi şi Brăila
Bogdan Rodeanu (USR Galaţi), promoter pentru proiectele primarilor PSD din Galaţi şi Brăila

Pentru că PSD Galaţi nu mai mişcă nimic de la alegeri, nimeni n-a mai făcut nicio declaraţie politică, iar de conferinţe de presă sau comunicate nici vorbă, comunicarea acestui partid în teritoriu fiind inexistentă cu desăvârşire, USR Galaţi împreună cu USR Brăila s-au hotărât să le dea o mână de ajutor pesediştilor gălăţeni şi brăileni.
USR Galaţi, mânat de sloganul ”În sfârşit, ai cu cine!”, alături de USR Brăila (care are sloganul ”USR e vocea ta!”), au decis să promoveze unul dintre proiectele pesediştilor din cele două oraşe. Este vorba despre Zona Metropolitană ”Dunărea de Jos”, pentru promovarea căreia deputatul Bogdan Ionel Rodeanu a făcut un clip pe care îl distribuie asiduu pe reţelele de socializare însoţit de următorul mesaj: ”Aceasta trebuie să fie Zona Metropolitană "Dunărea de Jos" şi acesta este viitorul regiunii de sud-est a României! @O campanie de informare publică derulată de Bogdan Rodeanu, deputat, de USR Galaţi şi USR Brăila pentru a pregăti comunitatea locală (cetăţeni, mediu de afaceri, mediu universitar şi autorităţi locale) în vederea înfiinţării Zonei Metropolitane "Dunărea de Jos".”
Este binecunoscut faptul că, încă din primăvara anului trecut, primarul Ionuţ Pucheanu (PSD) împreună cu primarul Brăilei, Marian Dragomir, au declarat public că împreună pun bazele Zonei Metropolitane Galaţi - Brăila, prin înfiinţarea Asociaţiei Intercomunitare ”Dunărea de Jos”, iar proiectul acestora a ajuns la faza în care trebuie stabilit unde va fi sediul acestei asociaţii, la Galaţi sau la Brăila. Cei doi pesedişti susţin că ei sunt cei care vor încheia războiul dintre cele două oraşe şi chiar vor reuşi să facă această zonă metropolitană de care se vorbeşte de mai bine de 25 de ani. Despre intenţiile celor doi pesedişti, cotidianul nostru a scris mai multe articole, unul dintre acestea poate fi citit aici http://www.monitoruldegalati.ro/societate/pana-la-finele-lui-aprilie-ar-putea-incepe-sa-functioneze-asociatia-intercomunitara-dunarea-de-jos.html.
Nu sunt prea mulţi cei care se bazează pe faptul că cei doi primari vor reuşi ce şi-au propus, dar, în acest moment, din punct de vedere legal, ei sunt cei care ar putea realiza acest deziderat, iar o campanie în acest sens nu le strică deloc, chiar dacă este făcută de alt partid. Drept pentru care, ar fi frumos din partea pesediştilor din cele două oraşe să-i mulţumească USR-ului, dacă nu cumva deja cărţile sunt făcute deja între filiale locale ale PSD şi USR.


Articole înrudite