05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Despre faptul că s-a încheiat şi campania de rupt oase nu mai e vreun dubiu. Aproape în fiecare localitate gălăţeană bătălia a fost dusă din tranşee, cu cea mai mare duritate posibilă. Cu excepţia câtorva localităţi.
La începutul weekend-ului, vizibil marcaţi fizic de apriga bătălie dusă pe redutele electorale, Dan Nica, Gheorghe Saghian şi Nicolae Bacalbalbaşa au decis să onoreze publicul gălăţean în faţa căruia să apară. Şi-au apărut aşa, încă epuizaţi, răciţi, răguşiţi, dar cu rezultatul victoriei confirmate.
Şeful campaniei PSD, Gheorghe Sanghian, a mărturisit în faţa camerelor de luat vederi că aceasta a fost cea mai crâncenă luptă electorală din câte a trăit el la Galaţi (de asta poate le-a scăpat „concentrarea” pe câteva fiefuri de care erau siguri: Târgu Bujor, pierdut în faţa unui portocaliu tânăr, Laurenţiu Gîdei, şi Schela, câştigată de progresistul Maricel Petrea). Omul gliei gălăţene a dus sinceritatea până în adâncul rărunchilor săi, punctând faptul că APP nu prea a existat cu adevărat, ci spaima reală a reprezentat-o ameninţarea lui Chebac, fostul preşedinte CJ, pe care tabăra roşie a refuzat să îl mai susţină pentru încă un mandat. Saghian a declarat: „Am avut o campanie extrem de dură şi grea, cea mai grea de pînă acum. Ştiţi, la Cudalbi, unde e fieful d-lui Chebac, am câştigat! Nimeni nu se aştepta. Noi în judeţ nu ne-am bătut cu PDL, APP. Ne-am bătut cu Chebac. Am avut zile grele...”  Deh, ce să-i faci? Bătaia dintre fraţi e printre cele mai grele, nu-i aşa?!
Reamintim că primele conflicte au izbucnit public încă de la sfârşitul anului trecut, în plenul şedinţelor de CJ ce au fost câmpul de expunere al celor mai violente reacţii şi cuvinte între cei care fuseseră în aceeaşi familie politică ani lungi de zile. Campania a fost doar încleştarea finală a forţelor, unde un partid numeros, un fost gigant ce pierde tot mai mult teren în faţa altor culori politice, a reuşit să învingă aproape un singur om.


Articole înrudite