29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
USL ne-a obişnuit în urbea noastră cu o campanie în care fuge de dezbaterile publice cu candidaţii, dar şi de apariţii în faţa presei gălăţene, optând, evident, pentru apariţii în spaţii media unde vor fi puşi doar sub lumini pozitive. Asta pentru a nu fi nevoie să explice hibele morale ale celor mai importanţi candidaţi aleşi pentru primăria urbei şi preşedinţia judeţului. În schimb, USL se revanşează în mediul rural, unde actualul preşedinte al CJ, Eugen Chebac, este ţinta unor invective de cea mai joasă speţă. Þinta aceloraşi “aprecieri” a picat şi Mircea Toader, liderul organizaţiei judeţene PDL.
Proxenetism şi alte fabulaţii
Toader a sancţionat nivelul la care în special PSD face campanie prin judeţ, precizând: “Comportamentul PSD-ului este extrem de agresiv. Acolo unde intrăm în competiţie cu PSD se întâmplă lucruri inimaginabile. În Cosmeşti, lupta este foarte dură. A apărut un fel de fiţuică despre care nimeni nu ştie nimic: nici cum a apărut, nici cine a redactat-o. Îi numeşte pe reprezentanţii noştri prostituate, că sunt la marginea Centurii. Spun că eu încurajez prostituţia – nişte lucruri care mi se par de neconceput. Nu este niciun fel de semnătură nicăieri. Dacă se recurge la astfel de lucruri murdare, ne întrebăm: ce ne aşteaptă? Se pare că bătălia asta electorală trebuie să depăşească orice limită doar de dragul de a câştiga”.
Minori utilizaţi ca vectori de campanie
Toader a acuzat şi faptul că în aceeaşi localitate, Cosmeşti, primarul PSD, Ion Tuchiluş, înscris în cursa pentru încă un mandat, a fost sancţionat de PDL cu două plângeri la Poliţie. Tuchiluş şi echipa sa de consilieri au fost acuzaţi că au folosit în campanie mai mulţi copii cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani, fapt interzis prin lege.


Articole înrudite