02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Alianţa România Dreaptă şi-a lansat ieri, oficial, la Bucureşti, candidaţii pentru Camera Deputaţilor şi Senatul României. Dacă USL a ales un miting de proporţii, pe stadionul Arena Naţională, pentru lansarea candidaţilor, ARD a optat pentru o ceremonie la Opera Română. La eveniment au participat 452 de candidaţi pe care PDL, Forţa Civică şi PNÞCD şi i-au desemnat pentru colegiile uninominale din toată ţara. Printre aceştia au fost prezenţi şi cei 13 candidaţi ai ARD de la Galaţi.
„Spre deosebire de celelalte formaţiuni politice, noi avem la Galaţi doar trei foşti parlamentari, iar ceilalţi sunt candidaţi noi. Toţi au trecut prin analiza Comisiei de Etică, iar după ce s-au lămurit problemele, care au apărut doar în baza unor articole de presă, candidaturile au fost aprobate, în final. Este o echipă care are în componenţă tineri, oameni cu experienţă, oameni noi, care nu au făcut politică. Cred că am cuprins aproape toate domeniile de activitate: educaţie, administraţie, sănătate, juridic, avem şi un fost europarlamentar. Este o echipă omogenă, cu şanse”, ne-a declarat Doruleţ Resmeriţă, preşedintele PDL Galaţi.
Astăzi, ARD îşi va lansa programul de guvernare, după ce, duminică, formaţiunea politică şi-a stabilit strategia de campanie, în cadrul unei reuniuni a Colegiului Director.
Din cei 452 de candidaţi propuşi de ARD pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, 26 aparţin PNÞCD, 32 - Forţei Civice, iar restul - PDL. La Galaţi, Alianţa România Dreaptă are 12 candidaţi din partea PDL şi unul din partea Partidului Forţa Civică.


Articole înrudite