17 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Deputatul Florin Pâslaru a anunţat că toţi consilierii conservatori judeţeni vor trece oficial în barca USL, îl vor susţine pe Nicolae Bacalbaşa şi îl vor contracara pe Chebac, preşedintele CJ. Astfel, la viitoarele şedinţe ale CJ, consilierii PSD, PNL şi PC vor vota la unison, contra lui Eugen Chebac. Se pare că Durbacă va face la rândul său acest anunţ într-o conferinţă ulterioară, care va avea loc înaintea şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţului de astăzi.
Reamintim că şedinţa ordinară a CJ a lunii noiembrie a fost suspendată, consilierii judeţeni PSD şi PNL votând contra ordinii de zi, pentru fiind doar consilerii PDL şi PC. Între timp, Eugen Durbacă a plecat trântind uşile la negocierile cu UNPR, pentru că nu a reuşit să obţină conducerea organizaţiei gălăţene, aşa cum dorea, pentru a deveni candidatul la alegerile din 2012 pentru Primăria Galaţi.
Dincolo de susţinerea la judeţ din partea consilierilor conservatori, pe care i-a promis-o lui Pâslaru, Durbacă l-a avertizat că nu s-a răzgândit în privinţa intenţiei de a redeveni primar al Galaţiului, chiar dacă USL nu îl vrea pe Durbacă. Este foarte probabil ca Durbacă să candideze din partea Partidului Poporului, dacă progresiştii au refuzat să îi satisfacă dorinţa de a-l avea tătuc pe Durbacă, iar actualul vicepreşedinte CJ nu poate concepe ideea de a fi subordonatul cuiva în cadrul unei organizaţii politice.
Anunţul social-democratului vine după ce în prealabil liberalul Victor Paul Dobre îl avertizase la rândul său pe Eugen Chebac în privinţa intenţiei USL de a-l pune în corzi. Reamintim că liberalul arăta că USL l-a sprijinit suficient pe Chebac şi pe viitor preşedintel CJ trebuie să accepte că USL va face politica de la nivelul judeţului.


Articole înrudite