20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Medicul Valeriu Ardeleanu, candidatul PDL pentru un fotoliu de deputat în Colegiul 5 din judeţul Galaţi, speră să obţină un mandat de parlamentar de pe locul 2. Democrat-liberalul a precizat că este conştient că misiunea sa este extrem de grea la alegerile parlamentare, în condiţiile în care va candida împotriva celui mai puternic lider politic gălăţean, preşedintele PSD, ministrul Dan Nica, însă campania sa va fi una bazată pe programe şi principii.
„România are nevoie de o nouă generaţie. Sper ca aceasta să fie conjuctura politică, în sensul de a avea campanii curate, pe principii, pe programe care, ulterior, să fie şi respectate. Nu în campanie să se umple coşurile oamenilor cu promisiuni, iar după alegeri să nu ne ţinem de cuvânt. Sper ca noi să fim o altă generaţie, care să îşi respecte şi colegii, şi adversarii, şi principiile. Nu îl cunosc personal pe domnul Dan Nica, deci nu am ce să spun despre dânsul. Este un om politic redutabil şi îl respect ca adversar politic”, a declarat Valeriu Ardeleanu.
Preşedintele PDL, Doru Resmeriţă, a precizat că democrat-liberalul are, conform măsurătorilor, şanse să obţină un mandat de parlamentar chiar de pe locul doi. „Este un colegiu mare de deputaţi, cu şanse de a ieşi de pe locul doi. Aşa este măsurat. Vali Ardeleanu este un competitor foarte bun, ca şi profil, dacă ne raportăm la profilul domnului Dan Nica”, a spus Doru Resmeriţă. De asemenea, medicul a precizat că va prezenta, la începutul campaniei, un program electoral „cu măsurile care pot fi luate, inclusiv soluţiile tehnice”. „Zona aceea este cea mai prost situată din punct de vedere medical şi social. Are foarte multe probleme. Dacă se doreşte, pot fi făcute foarte multe lucruri acolo, pe plan medical şi pe plan educaţional. Din acest punct de vedere, am să prezint un program cu măsurile care pot fi luate şi voi prezenta inclusiv soluţiile tehnice. Spitalul din Târgu Bujor se confruntă cu lipsă de cadre medicale, dar şi cu multe alte probleme. Cred că pot face ceva pentru acei oameni”, a declarat democrat-liberalul.
Valeriu Ardeleanu are 36 de ani, este medic specialist în Chirurgie Generală, la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” şi cadru universitar al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”, Galaţi.


Articole înrudite