27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Mircea Toader, liderul grupului parlamentar PDL din Camera Deputaţilor, la finele săptămânii trecute a criticat opoziţia pentru faptul că în perioada premergătoare numirii lui Meleşcanu la conducerea SIE nu a reuşit să fructifice situţia avantajoasă apărută. În opinia lui Toader, parlamentarii USL şi-ar fi putut depune o serie de legi, pe care să le adopte, dar au demonstrat în schimb că preferă poziţia de „chiulangii”: „De ce nu şi-au depus legile la Senat? Tot de chiulangii şi puturoşi şi din nedorinţă de a participa! (...) Dacă Victor Ponta nu vine la votul final, Crin Antonescu nu calcă, domnule, prin Parlament! Să ai tupeul să zici că eşti în grevă? Păi el e în grevă de când a intrat în Parlament!”.
Toader consideră că opoziţia nu are capacitatea să pună probleme reale puterii: „Mult discutatul blocaj de la Senat nu mai există. Meleşcanu a plecat şi avem acum din nou majoritate. Au demonstrat că nu sunt în stare să blocheze Parlamentul”. Însă democrat liberalul, care preferă pentru mandatul viitor revenirea în Parlament, avertizează USL că prin acest protest pe care îl desfăşoară în prezent crează un precedent periculos, ce va putea fi folosit în mandatele viitoare de opoziţie, iar USL să se nimerească la putere şi să resimtă disconfortul pe care îl oferă actualei puteri.
Toader a făcut apel pentru revenirea opoziţiei în Parlament, în repetate rânduri, oferindu-se să negocieze cu aceasta, însă a precizat ferm că nu pot fi acceptate condiţii precum plecarea Robertei Anastase. Democrat liberalul a mai adăugat că este vorba de o viziune, şi nu neapărat de persoana Robertei Anastase, deci schimbarea persoanei nu ar rezolva problema opoziţiei. Toader a confirmat desfăşurarea alegerilor generale locale pentru 10 iunie, iar parlamentarele pentru noiembrie, respingând „zvonurile” organizării alegerilor parlamentare în martie 2013.


Articole înrudite