28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Liderul organizaţiei locale PDL ne-a confirmat interesul senatorului Necula privind distribuţia centralizată către gălăţeni a căldurii şi apei calde. Iniţial a negat zvonurile legate de cumpărarea Electrocentrale de către senatorul Necula, care ar urma ulterior să preia şi partea de distribuţie către beneficiarii casnici, Apaterm-ul falimentar fiind pe cale de a pierde distribuţia apei calde şi căldurii către gălăţeni. Toader a precizat în prima fază: „În primul rând că Marius Necula nu va cumpăra Electrocentrale. Că asta e o gogoriţă pe care nu ştiu cine a inventat-o. Dacă vrea cineva să îşi piardă banii...”. Apoi Toader a admis: “Dacă domnul Necula, în conceptul lui, îl susţine să îl realizeze (proiectul de preluare inclusiv a distribuţiei de către Electrocentrale, care apoi să fie vândută unor investitor - n.r.), foarte bine, îl susţin şi eu! Ceea ce ştiu de la domnul Necula e că susţine ideea unor investitori care să vină să modernizeze Electrocentrale”. Toader a pledat pentru ideea că producţia şi distribuţia căldurii şi apei calde trebuie să fie realizată de o singură firmă, împărţirea prezentă fiind neavantajoasă pentru beneficiarul final, ca urmare a creşterii costurilor proprii pe care le adaugă ambele firme.
Încă de la începutul apariţiei scandalului căldurii, presa gălăţeană a semnalat faptul că totul este o bătălie politică PSD-PDL. Primii deţin conducerea Apaterm, furnizorul de apă caldă şi căldură, iar ceilalţi conducerea Electrocentrale, ce asigură Apaterm-ului materia primă necesară pentru apa caldă şi căldura livrată în sistemul centralizat gălăţean.
Democrat liberalii au demascat foarte multe dintre neregulile ce generează costurile enorme ale gigacaloriei, urbea noastră fiind în topul oraşelor cu cele mai mari costuri pentru aceste utilităţi. În acelaşi timp, PDL nu s-a sfiit ca la debutul sezonului rece să forţeze mâna PSD, în sensul că Electrocentrale nu a furnizat materia primă Apaterm-ului, ca urmare a unor restanţe neachitate, iar gălăţenii au îngheţat în case.
Dacă va fi bine sau nu pentru gălăţeni să plătească apa caldă şi căldura în funcţie de interesele senatorului Necula, care pentru o vreme se lipise de apelativul “mama sălilor de sport”, este o chestiune de la care Mircea Toader s-a abţinut să comenteze, mulţumit că “investitorul” vehiculat nu este el însuşi. Deocamdată fostul director al Electrocentrale, Eduard Urbanschi, provenit din cercul apropiaţilor lui Mircea Toader, a fost înlocuit de Ionel Stanciu, un PDL-ist din anturajul lui Necula.


Articole înrudite