24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cine l-a ameninţat cu moartea pe Dan Nica
Cine l-a ameninţat cu moartea pe Dan Nica

Valuri mediatice intense au fost create zilele trecute după ce ministrul Apărării, Mihai Fifor, a ieşit public cu un mesaj în care afirma că europarlamentarul PSD, Dan Nica, a fost ameninţat cu moartea. "Ieri (n.r. - sâmbătă, 18 august 2018), şi susţin cu tărie această propunere, colegul nostru, europarlamentarul Dan Nica, a solicitat constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru analizarea evenimentelor din 10 august. Pentru asta a fost ameninţat cu moartea. Nu este singurul membru PSD care primeşte astfel de ameninţări şi nu putem permite perpetuarea şi accentuarea politicii iresponsabile de fracturare a societăţii româneşti. De aceea, această comisie trebuie constituită de îndată. Guvernele se schimbă de către majorităţi parlamentare rezultate în urma votului democratic şi nu prin violenţe puse la cale în stradă", a scris, pe pagina sa de Facebook, ministrul Apărării, Mihai Fifor.
De fapt, este vorba despre o postare pe Facebook a celebrului broker fugar Cristian Sima care a scris pe reţeaua de socializare: "Băi Nica, da' pentru câtă şpagă ai luat tu de la Robciuc, Gabi Marin şi Irina Socol nu vrei comisie de anchetă? Da' pentru conturile tale din afară nu vrei comisie? Le-am dat pe toate la DNA, crezi că odată cu Kovesi ai scăpat? Cel mai mare corupt psdist e Nica, o jigodie care a distrus tot IT ul românesc. Auzi mă Nica, crezi că te sprijină Marinel Burduja şi că fi-su o să fie viitorul preşedinte şi uite aşa reluaţi şpăgile? Vezi să nu te îneci şi tu în piscină din greşeală".
Cristian Sima este un controversat om de afaceri din România care pretindea ca este "doctor în matematică" şi "broker cu câţiva ani de practică pe pieţele de capital din Italia, Franţa şi de la Londra", şi care în octombrie 2012 (pe atunci preşedinte al Bursei din Sibiu), a fost acuzat de mai mulţi clienţi că i-a păgubit cu peste un milion de euro după ce ar fi pierdut banii acestora în tranzacţii foarte riscante pe piaţa valutară. Potrivit wikipedia, Sima a fugit din ţară după ce ar fi pierdut circa 3,5 milioane de euro, banii a circa 60 de clienţi ai WBS Holdings, firmă înregistrată în Insulele Virgine Britanice şi care nu era autorizată sau supravegheată de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare.
După declaraţiile lui Mihai Fifor cu privire la ameninţări, Cristian Sima a scris din nou: "Băi Nica, nu te ameninţă nimeni. Hai să-ţi explic chestia cu piscina pentru IQ ul tău. Burduja ăl bătrân v-a finanţat şpăgile din IT. A mai fost un bancher celebru, Duisenberg, care a căzut în piscină şi Burduja are şi el o poveste recentă cu piscina. Poveştile astea cu şpăgile vor ieşi la iveală chiar dacă nu mai e Kovesi. Doar 112 şi omnilogic şi-ţi ajunge de 10 ani. Iar Tănase nu mai e la STS şi nici influenţă nu mai are".


Articole înrudite