06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Fostul viceprimar social-democrat al municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, va primi astăzi ok-ul conducerii centrale a Partidului Democrat-Liberal pentru preluarea şefiei Organizaţiei Municipale a PDL Galaţi. Deputatul Mircea Toader (din nou preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PDL, după demisia lui Mihai Capră) ne-a confirmat faptul că astăzi, în cadrul Biroului Permanent Naţional al partidului, ce are loc la Bucureşti, parlamentarul îi va pune pe birou lui Vasile Blaga, spre validare, propunerea privind noua conducere a PDL Galaţi. Mircea Toader ne-a declarat că în ciuda tensiunilor din cadrul Biroului Permanent Local al PDL, Nicuşor Ciumacenco va fi validat de către şefii democrat-liberali din Capitală în funcţia de preşedinte al municipalei PDL. „Luni, merg la Bucureşti cu propunerile pentru noua echipă, pentru a fi aprobate în cadrul Biroului Permanent Naţional”, a spus deputatul Mircea Toader.
Semnături pentru protest în tabăra senatorului Marius Necula
Surse din cadrul Organizaţiei Municipale a PDL ne-au spus că, de mai bine de o săptămână, în interiorul partidului circulă o serie de liste cu semnături ale membrilor democrat-liberali prin care aceştia refuză să îl recunoască pe Nicuşor Ciumacenco drept preşedinte al Organizaţiei Municipale a PDL. Potrivit acestora, iniţiativa aparţine senatorului Marius Necula şi consilierului local Cătălin Cristache, care nu sunt de acord ca Ciumacenco împreună cu echipa sa să treacă în barca portocaliilor gălăţeni. Potrivit unor membri democrat-liberali, în tabăra lui Marius Necula se vorbeşte şi despre organizarea unor proteste la Bucureşti. Mai mulţi membri din cadrul municipalei PDL ar putea fi transportaţi în Capitală pentru a protesta în faţa sediului PDL.
Surse din noua conducere a partidului ne-au spus că este exclus ca din noua echipă a PDL să facă parte membri care au părăsit formaţiunea politică, deşi între timp au revenit, precum şi democrat-liberali care au încercat să dezerteze. Acestea au făcut referire la senatorul Marius Necula, despre care au spus că a bătut la poarta atât a PP-DD, PSD, PNL, cât şi PC pentru a fi primit, fără rezultat, însă. De asemenea, aceştia nu vor fi primiţi în alianţa de centru-dreapta, care urmează să ia naştere în luna septembrie.


Articole înrudite