15 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ciumacenco şi echipa, la scenă deschisă
Ciumacenco şi echipa, la scenă deschisă
Nicuşor Ciumacenco, candidat independent la Primăria Galaţi, şi cei 10 aspiranţi la fotoliul de consilier local independent şi-au lansat candidatura miercuri seară, în sala arhiplină a Teatrului Muzical, unde atât tineri care purtau tricouri albastre inscripţionate cu mesajul „I love Galaţi”, cât şi persoane mai în vârstă au ţinut să le fie alături, în semn de sprijin şi de susţinere. Atmosfera a fost una incendiară la apariţia fiecărui candidat la fotoliul de consilier local care a urcat pe scenă pentru a spune ceea ce doreşte să facă pentru gălăţeni şi pentru a-şi arăta susţinerea pentru Ciumacenco. Demn de subliniat este faptul că evenimentul, care a durat circa 2 ore, s-a remarcat prin lipsa mesajelor populiste sau a promisiunilor, ideea generală care a reieşit din toate discursurile fiind că oraşul trebuie redat gălăţenilor, iar acest lucru va fi posibil doar dacă la conducere vor ajunge oamenii care nu sunt în slujba unui partid.

Zece pentru Galaţi

Pe fundalul unei melodii care transmitea un mesaj încurajator, au urcat pe scenă doctorul Angel Trifan, şeful SMURD Galaţi, care doreşte reînfiinţarea unui centru de permanenţă şi dotarea cu un elicopter SMURD, şi generalul în rezervă Viorel Zaharia, care a subliniat faptul că cel mai important lucru este viaţa, iar unul din proiectele sale fiind cel legat de scurtarea perioadei de intervenţie a ambulanţelor şi maşinilor de pompieri. Un discurs electrizant l-a avut şi Antoaneta Gafiţuc, avocată şi prim-vicepreşedinte al federaţiei asociaţiilor de proprietari, care a anunţat că va continua lupta pentru ca toţi cei care locuiesc la bloc să beneficieze de servicii de calitate şi la un preţ corect. Un alt aspirant la funcţia de consilier local, profesorul şi dirijorul Eugen Dan Drăgoi, a vorbit despre dorinţa sa de a promova valorile culturii gălăţene şi de înfiinţare a unor şcoli de duminică. Dorinţa scriitorului Corneliu Antoniu este de a se înfiinţa o librărie a Uniunii Scriitorilor, precum şi de a da naştere unui pod al artei care să lege oraşele Galaţi şi Chişinău. Fostul şef al IPJ Galaţi şi fost adjunct al şefului Poliţiei Române, Tache Bocănială, a vorbit despre importanţa aplicării legii în sprijinul cetăţenilor şi nu împotriva acestora, aceasta fiind deviza pe care va încerca să o pună în practică dacă va primi votul gălăţenilor. Florin Nini, antrenorul echipei de baschet a clubului Phoenix, care a obţinut performanţe deosebite, a spus că doreşte amenajarea unor baze sportive în toate cartierele din oraş, subliniind importanţa pe care ar trebui să o aibă sportul, mai ales pentru copii, în timp ce fostul şef al Poliţiei de Frontieră Galaţi, Didel Bădărău, a afirmat că va lupta pentru revitalizarea Zonei Libere. Inginerul Ion Ungureanu, care a deţinut ani de zile funcţii de conducere în Combinat, a vorbit despre importanţa drămuirii banului public şi a subliniat că va pune la punct un program de reconversie profesională a foştilor angajaţi ai Combinatului. Şeful Patronatului tinerilor întreprinzători, Radu Oprea, a fost ultimul care a urcat pe scenă, venind cu un mesaj scurt şi concis: oraşul este pentru prima dată în istoria sa „în pericol” de a face performanţă, dacă la conducerea Galaţiului vor veni independenţii în frunte cu Ciumacenco.

„Nu-i aşa că v-aţi săturat de actuala clasă politică?”

A fost întrebarea pusă celor prezenţi de Nicuşor Ciumacenco, a cărui apariţie a ridicat sala în picioare, discursul său fiind adesea întrerupt de aplauze. Ciumacenco a spus că toată clasa politică a arătat timp de 22 de ani care îi sunt limitele şi a venit timpul ca oraşul să fie redat gălăţenilor. El a vorbit despre principalele obiective pe care le va pune în practică dacă va fi ales primar independent, subliniind faptul că va consulta gălăţenii pentru tot ceea ce va face iar Primăria va fi o instituţie unde politica nu va avea ce să caute. La lansarea care s-a terminat cu concertul susţinut de Iulian Kanaf, fostul concurent de la Vocea României, au fost prezenţi şi reprezentanţi ai unor asociaţii de pensionari care sprijină proiectul independenţilor, precum şi foarte mulţi tineri care şi-au dat demisia din TSD Galaţi pentru a-l sprijini pe Ciumacenco.


Articole înrudite