18 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Bătălia electorală pentru un mandat de parlamentar în Colegiul 4 Senat din municipiul Galaţi se anunţă a fi extrem de dinamică. Democrat-liberalul Nicuşor Ciumacenco, preşedintele municipalei PDL, va candida pentru un mandat de senator în Colegiu 4, împotriva preşedintelui PC, Eugen Durbacă, şi a lui Aurel Stancu (PP-DD). Conducerea PDL Galaţi a avut o primă rundă de negocieri cu partidul Forţa Civică pentru adjudecarea Colegiul 4 Senat întrucât, conform negocierilor din cadrul ARD, acesta a revenit iniţial formaţiuni conduse de MRU.
„În urma unor sondaje şi a unei analize pe care am făcut-o în ceea ce-l priveşte pe Nicuşor Ciumacenco, acesta va candida din partea PDL pentru o poziţie de senator, mai precis în Colegiul numărul 4”, a declarat liderul PDL Galaţi, Doru Resmeriţă.
„Marius Necula încearcă să-l denigreze”
Deşi nu s-a dat în mod oficial startul campaniei electorale, pe scena politică gălăţeană au fost lansate deja o serie de atacuri la adresa mai multor candidaţi cu priză la electorat. Una dintre ţintele săgeţilor electorale este chiar Nicuşor Ciumacenco, acuzat, zilele trecute, de către senatorul democrat-liberal Marius Necula, de ilegalităţi comise în perioada mandatului de viceprimar.
„În urma unor declaraţii făcute într-o emisiune de către domnul senator Marius Necula, din care ar fi reieşit faptul că ar exista un dosar în cadrul DGA Bucureşti în care este implicat Nicuşor Ciumacenco, noi vom înainta, în baza Legii 544, o solicitare prin care cerem să ni se comunice în timp cât mai scurt dacă există un asemenea dosar. Din informaţiile noastre şi din discuţiile pe care le-am avut cu Nicuşor Ciumacenco, nu ar exista aşa ceva. În concluzie, nu este decât un act de denigrare. În calitate de preşedinte al PDL Galaţi şi co-preşedinte al Alianţei pe judeţ, trebuie să ştiu direct de la sursă dacă există sau nu un asemenea dosar”, a spus Doru Resmeriţă.


Articole înrudite