02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Înaintea Convenţiei Naţionale a PDL din 14-15 mai, organizaţia gălăţeană era reprezentată la vârful partidului prin liderul său, Mircea Toader, care ocupa un fotoliu de secretar executiv. Cu ocazia noilor alegeri, Mircea Toader a ţintit o funcţie mai înaltă, de vicepreşedinte al partidului, aşa cum e cazul tuturor celorlalţi lideri ai organizaţiilor gălăţene (social democratul Dan Nica, liberalul Victor Paul Dobre şi conservatorul Eugen Durbacă), dar a candidat şi pentru un post de secretar executiv. Din păcate, ambele candidaturi ale lui Toader s-au soldat prin eşecuri răsunătoare, acesta alăturându-se unor perdanţi celebri – Sulfina Barbu şi Raluca Turcan.
Mircea Toader nu şi-a încălcat obiceiul firesc de a răspunde la telefon, menţionat şi în discursul său adresat sălii, însă, fiind prins într-o şedinţă (căci Mircea Toader este în continuare liderul grupului parlamentar PDL din Camera Deputaţilor - n.r.) nu a fost disponibil întrebărilor noastre, până la închiderea ediţiei.
La un moment dat circulase informaţia conform căreia un alt memebru al organizaţiei gălăţene se înscrisese în competiţia de la vârful partidului, pentru un fotoliu de secretar executiv. Contactat telefonic, deputatul gălăţean Mihail Boldea ne-a declarat: “Eu nu am candidat. Nu avea sens. A circulat la un moment dat o listă în care figura şi numele meu, dar eu nu am candidat la funcţia de secretar executiv sau o alta”. Cu alte cuvinte, Galaţiul nu are niciun reprezentant în conducerea centrală a PDL.

Articole înrudite