05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Deputatul Bogdan Ciucă a făcut publică o iniţiativă a fondatorului partidului, Dan Voiculescu, în care acesta cere mobilizarea agenţilor economici pentru ca împreună să facă presiuni asupra statului, astfel încât acesta să îşi achite toate datoriile către mediul privat. Ciucă a atras atenţia că statul percepe penalităţi firmelor care nu îşi achită datoriile la termen, le blochează conturile, şi acestea ajung în situaţia de a ieşi chiar de pe piaţă, însă atunci când le datorează firmelor diferite sume, termenele limită nu există decât în anumite cazuri, iar întârzierile nu poartă şi penalităţi. Conservatorul a precizat: „Avem o situaţie care blochează mediul privat. Statul român are datorii către agenţii economici de peste 2 miliarde de euro. Se pare că nu are de gând să le achite sau le achită preferenţial, fără penalităţi. Dacă societatea comercială are datorii către stat, i se închid conturile şi i se aplică penalităţi”. 
PC cere stabilirea unui calendar de restituire a datoriilor statului către societăţile comerciale. Pentru reuşita acestei iniţiative, conservatorii propun agenţilor economici să li se alăture.
Bogdan Ciucă a subliniat obligaţia statului de a-şi achita datoriile: „Imaginaţi-vă 2 miliarde de euro care ar intra în economie – nu s-ar mai închide societăţi, nu ar mai intra în şomaj diferite persoane”.


Articole înrudite