25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Consilierii locali au alocat bani pentru acoperirea pierderilor de la Calorgal şi Transurb
Consilierii locali au alocat bani pentru acoperirea pierderilor de la Calorgal şi Transurb

Consiliul local Galaţi s-a reunit, marţi, în şedinţă extraordinară, pentru a rezolva în regim de urgenţă problema apei calde, a Transurb-ului, dar şi pentru a organiza comisiile de specialitate ale Consiliului. Aleşii locali, după câteva contre şi promisiunea fermă a consilierilor liberali că e pentru prima şi ultima oară când votează pentru acoperirea pierderilor induse de prestarea serviciilor publice de distribuţie şi furnizare a apei calde pentru populaţie în sistem centralizat (acum, pentru perioada aprilie - mai 2016), s-a trecut la vot şi s-a aprobat alocarea sumei de 3,7 milioane lei.
A fost aprobat şi proiectul de hotărâre privind aprobarea compensaţiei rezultată din diferenţa de tarif pentru contractul privind delegarea gestiunii serviciului de transport public local prin concesiune pentru perioada mai - decembrie 2015 (suma de 4.051.859 lei) şi pentru lunile ianuarie - mai 2016 (suma de 2.352.340,33 lei). Aceşti bani erau necesari ca aerul pentru Transurb, deoarece societatea a rămas fără bani în conturi după ce un executor judecătoresc a blocat conturile societăţii pentru o datorie către proprietarul unui teren pe care se află unele construcţii aparţinând Transurb.
Cotidianul nostru a relatat pe larg despre acest caz aici: http://www.monitoruldegalati.ro/stirea-zilei/transurb,-obligata-de-justitie-sa-plateasca-25-000-de-lei-pe-luna-unei-familii.html
Tot în această şedinţă, consilierii au aflat că, în cursul zilei de marţi, Aurel Vlaicu şi-a dat demisia din funcţia de administrator public, astfel că, odată cu vacantarea postului, este necesară aprobarea unei hotărâri privind aprobarea criteriilor, procedurilor, atribuţiilor specifice, modelului cadru al contractului de management, pentru scoaterea la concurs a postului de administrator public al municipiului Galaţi.
Pe final de şedinţă s-a trecut la organizarea şi votarea componenţei comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Galaţi.


Articole înrudite