19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Consiliul judeţului a reuşit să se întrunească
Consiliul judeţului a reuşit să se întrunească

Consilierii judeţeni s-au reunit (de acceastă dată reuşind să ajungă toţi la şedinţă; reamintim că şedinţa anterioară a fost suspendată din cauza absenţei consilierilor PSD) în cadrul şedinţei ordinare aferentă lunii iunie. Au fost retrase de pe ordinea de zi punctele ce vizau evaluarea activităţii managerilor instituţiilor de cultură ale judeţului, precum şi alte două puncte, ce vizau înfiinţarea asociaţiei TEHNOPOL. 

În schimb, toate celelalte puncte au  fost adoptate. Printre acestea a trecut şi propunerea ca reprezentantul judeţului la Palatul Copiilor să fie vicepreşedintele Cornel Hamza, cu 24 de voturi pentru. Câteva puncte de pe ordinea de zi au privit Protecţia Copilului, iar alte două au vizat rute de transport judeţean. Consilierii şi-au mai dat acordul pentru un protocol de colaborare privind înfiinţarea Clusterului IT&C Dunărea de Jos.  

La punctul diverse, Ion Ştefan a solicitat postarea pe site-ul CJ a strategiei de dezvoltare a jueţului, ceea ce ar permite şi celorlalte localităţi din judeţ să îşi poată face propriile strategii. Reamintim că realizarea unei strategii de dezvoltare este condiţia de bază pentru ca administraţiile localităţilor să poată accesa fonduri europene. 

Simona Hapeci a atras atenţia asupra plombărilor ineficiente pe drumul DJ 251, în sensul că, spre exemplu, la Matca există gropi plombate proaspăt, iar altele au rămas neplombate. Nicolae Bacalbaşa, preşedintele CJ, a menţionat că drumul respectiv are porţiuni pe care reprezentanţii judeţului nu au putut interveni întrucât acestea se află în administrarea localităţilor respective, cum e cazul zonelor care ţin de Tecuci. Consiliera Viorica Sandu a precizat că au fost alocate Tecuciului fonduri de la judeţ pentru reabilitarea DJ251, dar se pare că acestea nu au mai ajuns în plombările necesare.


Articole înrudite