02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Social-democraţii acuză liberalii că folosesc vânzarea biletelor la meciurile echipei „Oţelul” pentru campanie electorală. Mesajul a fost aruncat public de portavocea roşie, Claudiu Brânzan, care a declarat: „Nu am participat la punerea în vânzare a biletelor. Nu am fost cumpărător. Dar un vecin a spus că atunci când a cumpărat biletul de la casa de bilete, după aceea, imediat, cineva de lângă casa de bilete i-a oferit un flutraş electoral, al unui partid politic, nu îi spun numele, cu cei doi candidaţi pentru funcţiile de primar şi preşedinte al Consiliului Judeţean”. Social-democratul adusese un pliant al liberalilor, similar celor primite de gălăţeni în cutiile poştale.
Doi dintre colegii noştri - unul care a stat la rând pentru a cumpăra bilet la meci şi altul care a filmat busculada produsă la două dintre cele trei case de bilete - au infirmat declaraţiile lui Brânzan. Contactat telefonic, Marius Stan a respins acuzaţiile. Liberalul a precizat că imediat ce auzise zvonurile respective a trimis pe cineva să verifice dacă erau distribuite materiale electorale. Preşedintele clubului de fotbal „Oţelul” a adăugat că, dacă membri PNL zeloşi au distribuit totuşi pliante, vor răspunde pentru gestul lor. Stan a precizat că „dezaprobă şi se delimitează” de această situţie, că niciodată nu a amestecat politica în fotbal.

Sondaje peste sondaje

Conservatorii gălăţeni au ieşit la rampă în formaţie numeroasă, pentru a susţine candidatura lui Eugen Durbacă la fotoliul de edil şef al Galaţiului. PC nu a dat şi un candidat pentru preşedinţia Consiliului Judeţului. Deputatul Bogdan Ciucă a prezentat candidatul conservator ca fiind USL-istul cu şansele cele mai mari dintre potenţialii candidaţi la funcţia de primar al Galaţiului, argumentând că rezultatul ar fi stabilit de trei sondaje locale realizate în ultima jumătate de an. În plus, indiferent de sondajele USL care se vor realiza în capitală, conservatorii vor mai demara un sondaj propriu. Durbacă a declarat: „Dacă sondajul separat făcut de PC, la nivel central, în colaborare cu filiala gălăţeană a PC, va arăta că eu sunt pe primul loc, se va face o discuţie la conducerea partidului şi se va hotărî. În condiţiile în care sondajul făcut de noi, partea centrală şi filiala Galaţi, nu mă va da că sunt pe primul loc, atunci nu o să am pretenţii”. 
La liberali situaţia nu se modificase până ieri: Marius Stan - primar şi Victor Paul Dobre - preşedinte CJ.
La PSD este clară doar candidatura lui Nicuşor Ciumacenco pentru fotoliul de primar al Galaţiului. Ceaţa continuă să persiste în privinţa candidaturii pentru funcţia de preşedinte al CJ. Gheorghe Saghian îşi doreşte în continuare fotoliul ocupat în prezent de colegul său de partid, Eugen Chebac. Chestiunea nu va fi tranşată în funcţie de notorietatea celor doi, ci politic, de către Biroul Executiv al organizaţiei locale, a cărui reuniune nu a fost făcută publică - ar putea să se desfăşoare la finele acestei săptămâni sau săptămâna viitoare.
Candidaţii USL gălăţeni vor fi decişi în urma rezultatelor sondajelor (cele pentru Galaţi ar putea fi gata în luna iunie, conform declaraţiilor lui Florin Pâslaru) la care se vor adăuga negocierile ce se vor purta între cele trei partide.
Ochi vineţi şi picioare rupte?! Poate nu se vor măcelări chiar aşa de tare. Ciucă a servit din nou refrenul privind intenţia unei campanii paşnice, curate... bla-bla, bla-bla.

Articole înrudite