03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cristian Dima (ALDE): ”Atragerea românilor din Diaspora, cu oportunităţi şi facilităţi de angajare în România, este un obiectiv pe care trebuie să îl avem în vedere”
Cristian Dima (ALDE): ”Atragerea românilor din Diaspora, cu oportunităţi şi facilităţi de angajare în România, este un obiectiv pe care trebuie să îl avem în vedere”

Preşedintele ALDE Galaţi, Cristian Dima, a susţinut vineri, 30 martie, o conferinţă de presă în cadrul căreia a făcut referire la întâlnirea cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din România, care a avut loc în cadrul Colegiului Naţional al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.
Unul dintre proiectele pe care reprezentanţii mediului de afaceri pe marginea căruia s-a discutat în cadrul acestui eveniment este cel referitor la sprijinirea angajaţilor din diaspora pentru revenirea în ţară. „Lipsa acută a ofertei pe piaţa forţei de muncă din România, în contextul dezvoltării economice şi a migraţiei tot mai ample a capitalului uman, ne determină să identificăm soluţii pentru a face faţă noilor realităţi. De aceea, atragerea românilor din Diaspora, cu oportunităţi şi facilităţi de angajare în România, este un obiectiv pe care trebuie să îl avem în vedere. Acest lucru se poate face prin acordarea de subvenţii pentru angajatori care angajează persoane din GT (prin intermediul unei scheme de minimis) pentru o perioadă de 6-12 luni în cadrul proiectului. Desigur şi acest program are un grup ţintă, mai exact românii ce pot proba abilităţi sau competenţe profesionale cerute pe piaţa forţei de muncă din România”, a mai spus Cristian Dima.
La evenimentul care a avut loc joi, 29 martie, la Bucureşti, s-au reunit peste 60 de oameni de afaceri şi preşedinţi ai structurilor regionale CNIPMMR din toată ţara.


Articole înrudite