06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cristian Dima (ALDE Galaţi): ”Galaţiul şi Brăila trebuie să dezvolte proiecte comune, nu să se certe pe un teren agricol”
Cristian Dima (ALDE Galaţi): ”Galaţiul şi Brăila trebuie să dezvolte proiecte comune, nu să se certe pe un teren agricol”
Guvernul României a adoptat, în şedinţa de Guvern din 13 septembrie, un memorandum privind transmiterea unei cereri către Consiliul Local al Municipiului Galaţi în scopul adoptării de către acesta a unei hotărâri privind trecerea unui teren din domeniul public al municipiului Galaţi în domeniul public al statului. În acest fel, s-a făcut un prim pas care ar putea duce către trecerea a 655, 29 hectare din proprietatea municipiului Galaţi, înapoi la Brăila, adică mai precis în proprietatea comunei Vădeni. Este vorba despre terenul nefolosit pentru construirea cartierului Dimitrie Cantemir. Iniţial, Galaţiul a primit 1000 de hectare pentru construirea cartierului ANL, dar din totalul suprafeţei nu au folosite decât circa 345 ha. În urmă cu aproximativ două luni, politicienii din Brăila au început o tiradă de declaraţii politice pe această tema, cerând ”reîntoarcerea” terenului la proproprietarul iniţial. 
Reacţia autorităţilor din cele două judeţe este destul de reţinută, ambele tabere considerând că acesta este un subiect care va altera din nou relaţiile dintre cele două judeţe, care după mulţi ani de animozităţi, păreau că au dat la pace. 
O opinie interesantă faţă de acest subiect o are preşedintele ALDE Galaţi: ”Noi (n.r. - Galaţi şi Brăila) avem proiecte comune, împreună trebuie să dezvoltăm proiecte comune. Noi trebuie să ne luptăm să dezvoltăm regiunea pentru a aduce şi a atrage cât mai mulţi bani în zonă pentru ca nivelul de trai a populaţiei din zonă - care este, cum ştim, unul dintre cele mai scăzute deoarece avem una dintre cele mai crescute rate a şomajului - pentru ca zona noastră să devină cât mai atractivă pentru investitori. Galaţiul şi Brăila trebuie să dezvolte proiecte comune, nu să se certe pe un teren agricol. Până la urmă care este interesul regional acolo, să facem agricultură sau dezvoltare urbană şi regională?”, a spus Cristian Dima.

Articole înrudite