19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Parlamentarii USR Galaţi, dezinteresaţi de soarta şcolilor din Galaţi
Parlamentarii USR Galaţi, dezinteresaţi de soarta şcolilor din Galaţi
Pentru ca alegătorii să nu uite de politicieni, aleşii încearcă să se menţină în atenţia poporului prin declarţii belicoace lansate, de obicei, în ajunul unor evenimente sau zile cu însemnătate. Senatorul USR Galaţi, George Dîrcă, aterizat pe listele USR de Galaţi tocmai din Bucureşti, nu a scăpat ocazia imediat după începerea şcolii să iasă cu declaraţii belicoase privind starea sistemului educaţional din România. „Anul şcolar ce tocmai a început, reprezintă din nefericire un nou început al iluziilor şi al entuziasmului şi mai puţin o dovadă clară a aşezării Educaţiei pe un traseu coerent şi stabil al performanţei garantate de statul român. Vă reamintesc că în programul de Guvernare pe care PSD l-a promovat în faţa cetăţenilor ţării există o asumare pentru Reabilitarea/modernizarea clădirilor şcolare pentru ca toate unităţile de învăţământ sa obţină autorizaţii de funcţionare (sanitară şi ISU) însă, doar la nivelul Capitalei, din cele 631 de şcoli, mai mult de 75% nu au aviz de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă”, se arată în comunicatul senatorului de Galaţi, George Dîrcă. 
În acelaşi timp, deputatul USR de Galaţi, Bogdan Rodeanu iese şi el cu declaraţii publice prin care se laudă că a participat la inaugurarea unei grădiniţe dintr-un sat din Republica Moldova. „Am participat, în calitate de preşedinte al Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova, însoţit de colegii deputaţi Marius Budăi şi Daniel Popescu, la inaugurarea grădiniţei „Ghiocel” din satul Târnova, raionul Edineţ” se arată în comunicatul deputatului Bogdan Rodeanu, în care se mai arată că statul român a acordat 26 de milioane de euro cu care, în ultimii ani, au fost finanţate dotări şi lucrări de renovare în peste 800 de grădiniţe şi creşe din Republica Moldova.
În acest context, este clar că atenţia parlamentarilor USR de Galaţi este îndreptată în cele patru zări, mai puţin către Galaţi, căci niciunul dintre cei doi nu aduce vorba despre începerea şcolii în Galaţi. Pentru copiii celor câtorva mii de gălăţeni care i-au votat şi trimis pe cei doi în Parlament nu pare să existe interes. 
 

Articole înrudite