19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cristian Dima (ALDE) lansează o dezbatere publică pe tema reintroducerii uniformelor şcolare
Cristian Dima (ALDE) lansează o dezbatere publică pe tema reintroducerii uniformelor şcolare

Galaţiul are nevoie să găsească soluţii prin care să asigure tinerilor continuitatea în învăţământ, să asigure un mediu educaţional care să îi dezvolte pe copiii noştri. De aceea, sunt de părere că o reformă profundă a sistemului de învăţământ, pornită de la nivel local, este soluţia optimă. De ce? Pentru că educaţia este soluţia pentru cele mai multe probleme ale societăţii noastre. Sistemul actual de învăţământ nu funcţionează aşa cum ar trebui. Motivul se regăseşte în lipsa viziunii şi a curajului de a schimba sistemul într-un mod radical. Mereu aşteptăm lumină de la centru, de la Guvern sau Parlament. Lucrurile pot fi rezolvate şi începând de la nivel local.

Mulţi dintre noi fac parte din generaţia celor care au mers la şcoală în uniformă şcolară şi ne-am putut concentra mai mult pe învăţătură şi mai puţin pe jeanşii „de firmă” pe care i-ar fi putut avea vreun coleg de al nostru. Cu toate acestea, în prezent, impunerea unei uniforme şcolare este greu de realizat atât timp cât mulţi părinţi nu şi-ar permite din punct de vedere financiar această cheltuială. Dar dacă sub o formă sau alta s-ar găsi o metodă de a sprijini părinţii să aloce o parte din alocaţie pentru achiziţionarea acestor uniforme, ar fi o idee bună ca elevii să poarte din nou uniformă? Cred că şcolile şi părinţii ar trebui să discute în mod serios dacă o eventuală revenire la uniformele şcolare pentru elevii din şcolile gălăţene ar fi un factor benefic pentru copii.

Uniforma şcolară are o tradiţie îndelungată în multe ţări ale lumii. Găsim uniforme şcolare în Marea Britanie, Australia sau Japonia. De asemenea, s-ar micşora diferenţele între diferite statuturi sociale, iar situaţiile penibile în care copiii se simt frustraţi de modul în care se îmbracă ar dispărea. Mai mult, e mai simplu pentru părinţi să îşi pregătească copiii pentru şcoală.

Vă invit să dezbatem împreună acest subiect pe pagina mea de facebook https://www.facebook.com/CristianDimaOficial/.


Articole înrudite