20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cristian Dima (ALDE): Votanţii PNL şi USR-PLUS ar mai vota propriile partide?
Cristian Dima (ALDE): Votanţii PNL şi USR-PLUS ar mai vota propriile partide?

PNL, USR-PLUS şi UDMR sunt de mai bine de 6 luni la guvernare împreună. Marile promisiuni, marile reforme bat pasul pe loc. De 6 luni de zile viaţa românilor nu e mai bună, iar România nu e nici pe departe o ţară ca afară, aşa cum ne promiteau useriştii domnilor Barna şi Cioloş.

„După 6 luni de guvernare PNL - USR-PLUS - UDMR şi încă un an de guvernare sub Ludovic Orban economia gâfâie, sistemul de sănătate este şi el la pământ, iar agricultorilor le-a ajuns cuţitul la os. Viaţa tinerilor în România nu e mai bună, ci mai grea, a vârstnicilor la fel. Pe scurt, e durere mare! După 6 luni de guvernare PNL - USR-PLUS - UDMR încă aşteptăm să intre în România măcar 1 euro din cele 80 de miliarde de euro promise în campania electorală. Probabil că la toamnă va fi luat în discuţie PNRR-ul depus de România, un document care poate fi considerat cea mai cinică glumă pe care ministrul USR al fondurilor europene, Cristian Ghinea, putea să o facă României. În schimb, avem multe răfuieli politice în interiorul partidelor de guvernământ. Vedem zilnic cum taberele din PNL şi USR-PLUS intră prin «alunecare» pentru a se faulta între ele. În aceste condiţii apare o întrebare legitimă: ce ar face votanţii PNL şi USR-PLUS dacă ar trebui să voteze din nou?”, spune preşedintele Consiliului Naţional al ALDE, Cristian Dima.

Acesta este de părere că votanţii PNL şi USR-PLUS trebuie să se uite întâi la ce fac aceste partide la guvernare, iar abia după aceea să aleagă. Cei care şi-au pus speranţele în cele două formaţiuni trebuie să vadă cine sunt cu adevărat cei cărora le-au dat votul şi ce fac ei cu încrederea acordată. „Pentru toţi cei care mai aveau dubii cu privire la statutul USR-PLUS pe scena politică, în aceste 6 luni de zile s-au convins, cel mai probabil, că USR-PLUS este şi va rămâne partidul sistemului, un partid care a readus epoca dosarelor politice «scurse» în presă”, a mai afirmat Cristian Dima.


Articole înrudite