28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gălăţeanca Irina Gherasim s-a „bronzat” la Novi Sad
Gălăţeanca Irina Gherasim s-a „bronzat” la Novi Sad

În perioada 24-27 iunie 2021 la Novi Sad, Serbia, a avut loc un puternic turneu de badminton la categoriile Under 9, Under 11, Under 13, Under 15 cu competitori din 25 de ţări, la care au participat şi sportivi de la două cluburi gălăţene: CSU Galaţi - Irina Gherasim (antrenor Dorel Badiu), Laura Constantin, Ioana Popescu, Sorina Jugănaru (antrenor Carmeniu Milu) şi CS Siderurgistul Galaţi - Sara Bordeianu, Sasha Bordeianu (antrenor Dorel Badiu). Dorinţa de competiţie acumulată în pandemie şi faptul că turneul a punctat pentru clasamentul european a adus la start sportivi din toată Europa, din şcoli diferite (ex-sovietică, vestică), cu stiluri diferite, aşa că au rezultat partide spectaculoase de un nivel tehnico-tactic ridicat.
După 4 zile de întreceri în sala clubului Vojevodina Novi Sad, sportivii noştri au obţinut medalii de bronz: Irina Gherasim simplu feminin U13 şi dublu feminin U15 (împreună cu Laura Constantin), Laura Constantin simplu feminin U15 şi Sasha Bordeianu dublu feminin U11. La un pas de medalie a fost şi Sara Bordeianu la dublu feminin U13, care a pierdut in sferturi cu 2-1 la seturi după ce a irosit (împreună cu colega ei de dublu Elena Costache) 5 mingi de meci împotriva unui dublu din Rusia.
„Pentru noi a fost un test foarte bun în care am putut să evaluăm munca depusă în ultimii 2 ani în condiţii speciale de antrenament generate de pandemia cu Covid-19. Sunt mai mult decât mulţumit de evoluţia noastră. Acum avem un punct de plecare pentru turneele ce nu vor înceta să apară. Ne aşteaptă o vară lungă de muncă intensă astfel încât să putem aborda sezonul de toamnă în cea mai bună formă. Felicitări fetelor pentru rezultatele obţinute! Mulţumesc părinţilor pentru susţinerea financiară şi implicare, cheltuielile generate de această deplasare fiind suportate în proporţie de 100% de aceştia”, ne-a declarat antrenorul gălăţean Dorel Badiu.


Articole înrudite