27 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cristian Dima: Creşterea salariului minim: un echilibru necesar între bunăstarea angajaţilor şi sprijinul pentru mediul de afaceri
Cristian Dima: Creşterea salariului minim: un echilibru necesar între bunăstarea angajaţilor şi sprijinul pentru mediul de afaceri

Recent, premierul a anunţat că, în urma negocierilor cu reprezentanţii mediului de afaceri, s-a decis majorarea salariului minim de la 3.300 de lei brut la 3.700 de lei brut. De asemenea, cuantumul scutit de taxe din salariul minim va creşte de la 200 de lei la 300 de lei.
Din perspectiva Partidului Naţional Liberal (PNL), susţinem pe deplin creşterea salariului minim. Este esenţial ca fiecare român să poată duce o viaţă decentă şi să aibă o putere de cumpărare adecvată vremurilor. Totodată, înţelegem importanţa menţinerii unui echilibru, astfel încât această majorare să nu devină o povară pentru firmele care reprezintă motorul economiei noastre.
Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, a subliniat că PNL susţine  creşterea salariului minim, dar consideră necesare măsuri de compensare pentru angajatori. Printre propunerile avansate se numără deducerea fiscală de 300 de lei din creşterea salarială de 400 de lei, pentru a nu afecta negativ competitivitatea şi stabilitatea financiară a firmelor româneşti.
Este evident că un salariu minim mai mare este benefic pentru angajaţi, oferindu-le posibilitatea de a avea o viaţă mai bună. În acelaşi timp, trebuie să avem grijă ca măsurile implementate să sprijine şi mediul de afaceri, astfel încât firmele să nu fie afectate negativ. Doar printr-o abordare echilibrată putem asigura bunăstarea angajaţilor şi sănătatea economică a companiilor din România.
PNL va continua să colaboreze strâns cu asociaţiile patronale şi reprezentanţii mediului de afaceri pentru a găsi cele mai bune soluţii care să sprijine atât angajaţii, cât şi angajatorii, contribuind astfel la o economie robustă şi echitabilă.


Articole înrudite