02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dan Diaconescu, un fel de haiduc al zilelor noastre
Dan Diaconescu, un fel de haiduc al zilelor noastre
Sâmbătă, admiratorii jurnalistului Dan Diaconescu şi-au putut întâlni idolul la Tecuci, într-o întâlnire cu iz electoral. Cunoscutul om de televiziune Dan Diaconescu, flancat de gărzi de corp si membri de bază ai Partidului Poporului, printre care s-au regăsit Adrian Smărăndoiu şi Petru Trifan, şi-a făcut apariţia la Tecuci cu o întârziere de două ore faţă de ora anunţată, cum stă bine unei persoane publice, iar aşteptarea nu a făcut decât să crescă gradul de agitaţie, mai ales în rândul admiratoarelor. După nelipsita baie de mulţime, a fost inaugurat noul sediu al Partidului Poporului, al carui lider local este Samir Oanca, inaugurare urmata de o scurtă conferintă de presă. Cum numărul admiratorilor lui Diaconescu era foarte mare, discursul oficial al acestuia nu putea avea loc decât într-un loc spaţios, unde să aibă loc toţi simpatizanţii. Sala de spectacole „Ion Petrovici” a fost gazda perfectă pentru o adunare a popopului.
În deschidere, Dan Diaconescu şi-a arătat dezamagirea faţă de imaginea Tecuciului, pe care o găseşte neschimbată după 21 de ani, iar acesta este unul dintre principalele motive pentru care îndeamnă populaţia la o adevărată răscolă împotriva „ciocoilor”: „Tecuciul este un oraş de sinistraţi şi asta datorită ciocoilor care sunt la putere. Trebuie să mergem la vot ca să ne luăm ţara înapoi”.
Dan Diaconescu nu a uitat să amintească celor prezenţi că tocmai datorită piedicilor puse de „ciocoi” gradul de popularitate a partidului a crescut simţitor, Partidul Poporului având 18% în sondajele comandate de cei de la putere. Diaconescu le-a promis celor prezenţi să aducă normalitatea pe care au aşteptat-o de 21 de ani, iar unele dintre acţiunile menite să ducă la rezultatul scontat sunt cele ce vizează sechestrarea averilor celor de la putere şi împărţirea lor săracilor. La final, Diaconescu a încheiat apoteotic: „Să nu rataţi mandatul meu ca preşedinte, că nici nu ştiţi ce pierdeţi”.

Articole înrudite