04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Primăria Tecuci este „trofeul” pentru care au intrat în luptă doi dintre viitorii candidaţi din cadrul alegerilor locale 2012 - Daniel Butunoi (PSD) şi Daniel Þuchel (PNL). Cei doi sunt primii care încearcă să se „obişnuiască” cu primăria, având şi foarte multe în comun, de la prenume până la obiectivul final. Anunţurile privind candidaturile la viitoarele alegeri sunt făcute alternativ, de nume sonore ale PSD şi PNL. Lupta a fost deschisă de Ecaterina Andronescu, care l-a anunţat în premieră pe Daniel Butunoi ca şi candidat din partea USL, ca mai apoi replica să vină, normal, din partea PNL, prin vocea lui Crin Antonesc, care îl dădea drept candidat al USL la Primaria Tecuci pe Daniel Þuchel. La acest sfârşit de săptămână, însă, preşedintele PSD Galaţi, Dan Nica, prezent la Tecuci la o şedinţă de partid, a nuanţat: „Aşa cum ştiu din sondajele pe care le-am făcut şi noi, dar mai recent şi cei de la PDL, am fost extrem de bucuros să constat că Daniel Butunoi este apreciat de cei mai mulţi dintre tecuceni şi că are această şansă extraordinară pe care tecucenii i-o oferă, să fie viitorul primar al Tecuciului. Există posibilitatea ca la Tecuci să avem o candidatură comună din partea USL, dacă şi PNL-ul ajunge la această concluzie şi îl sprijină pe Daniel Butunoi, însă noi avem candidatul nostru, pe Daniel Butunoi. Oricum, Daniel Butunoi va câştiga Tecuciul, ca şi candidat PSD sau USL. Tecucenii vor omul, iar Daniel Butunoi este omul potrivit”.
Pe lângă dezbaterile legate de candidatul Daniel Butunoi, Dan Nica a adus în discuţie şi o serie de măsuri USL ce au ca obiectiv relansarea unor zone cu probleme economice, dar şi reforma sistemului de sănătate, iar în acest sens a ţinut să puncteze: „Dacă se va întâmpla această reformă în sănătate, Tecuciul va fi lovit extrem de puternic, spitalul va fi o unitate privată iar cele mai multe servicii medicale vor trebui plătite. Acest lux nu şi-l vor putea permite foarte mulţi tecuceni şi ca atare vor fi foarte multe persoane care vor suferi din lipsa posibilităţilor de a se adresa unui medic”.
La finalul întâlnirii, Dan Nica a dat şi un pronostic privind alegerile din 2012, în care Daniel Butunoi va câştiga în faţa actualului primar al Tecuciului, Eduard Finkelstain, cu o diferenţă de 5 procente.


Articole înrudite