19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Delegaţia permanentă a ALDE Galaţi a luat decizii importante pentru alegerile locale
Delegaţia permanentă a ALDE Galaţi a luat decizii importante pentru alegerile locale

Membrii Delegaţiei Permanente a ALDE Galaţi s-au reunit, joi, 04 iunie 2020, pentru a analiza activitatea şi rezultatele filialei gălăţene a Alianţei Liberalilor şi Democraţilor precum şi pentru a decide în privinţa participării la alegerile locale pe liste proprii. Consilierii judeţeni, consilierii locali, candidaţii stabiliţi deja pentru localităţile din judeţul Galaţi, precum şi ceilalţi membri ai delegaţiei s-au întâlnit în trei locaţii diferite, la Galaţi, Tecuci şi Bereşti, participarea la întrunire a tuturor fiind asigurată prin transmisiune online, astfel încât să fie respectate regulile de distanţare fizică.

„Delegaţia permanentă a fost necesară pentru a evalua capacitatea şi dorinţa colegilor de a se implica în alegerile locale. Am analizat poziţia pe care noi o avem, poziţia locală, cea naţională. Noi, ne propunem să mergem pe liste proprii în alegeri pentru a ne reconfirma poziţiile în consiliile locale, dar şi la primării, însă vom avea în vedere şi discuţiile şi oportunităţile stabilite la nivel naţional. Noi suntem pregătiţi să mergem la alegerile locale pentru că avem, în toate localităţile din judeţ, candidaţi valoroşi, oameni respectaţi şi apreciaţi în comunităţile lor“, ne-a declarat preşedintele ALDE Galaţi, Cristian Dima.

Cu privire la poziţia ALDE Galaţi în privinţa anunţatei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Orban, Cristian Dima a declarat: „Dacă Guvernul Orban nu respectă legislaţia, inclusiv legislaţia cu privire la majorarea pensiilor, hotărârea Delegaţiei Permanente a ALDE Galaţi este de a susţine o moţiune de cenzură împotriva actualului guvern, mai ales dacă peneliştii vor modifica prin ordonanţă de urgenţă Legea pensiilor care prevede ca de la 01 septembrie să fie aplicată o creştere a punctului de pensie cu 40%, adică la o valoare de 1.775 lei. Este inaceptabil să nu găseşti bani pentru cea mai vulnerabilă categorie de români, pensionarii, dar să găseşti bani pentru tot felul de achiziţii dubioase de la clientala lor politică“.

Acesta a mai precizat că ALDE nu regretă niciun moment că a fost unul dintre factorii determinanţi pentru instalarea guvernului penelist. „A fost un lucru bun că ALDE a determinat ca PNL să ajungă la guvernare pentru că doar aşa populaţia a putut vedea capacitatea peneliştilor de a guverna ţara. Este uşor ca atunci când te afli în opoziţie să propui majorarea alocaţiilor copiilor şi a pensiilor, să micşorezi TVA-ul, dar numai când ajungi la guvernare constaţi dacă eşti în stare sau nu să pui în practică toate aceste măsuri. Acum românii constată că tot ce au propus ei atunci când se aflau în opoziţie, nu sunt în stare să pună în aplicare acum, că sunt la guvernare şi cred că este elocvent pentru toată lumea că ei nu sunt în stare. PNL nu mai reprezintă o «fata morgana» şi atunci noi considerăm că am făcut un gest corect pentru România pentru că am dat ocazia PNL-ului să guverneze şi să dovedească ce poate. Ca urmare, toată lumea a văzut, inclusiv ei, că nu sunt în stare să o facă“, a mai afirmat Cristian Dima, preşedintele ALDE Galaţi.


Articole înrudite