27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Deputat gălăţean, în conducerea Comisiei speciale pentru Legile Securităţii Naţionale
Deputat gălăţean, în conducerea Comisiei speciale pentru Legile Securităţii Naţionale

Deputatul USR Galaţi Bogdan Rodeanu face parte din Comisia specială pentru Legile Securităţii Naţionale, a anunţat acesta pe Facebook:
"„Cineva, şi ştim cine, a considerat că e bine să-l dea pe surse. Este o eroare majoră, fiindcă oamenii sunt îngrijoraţi, cu toate că este un prim draft”, a declarat Preşedintele Iohannis.
Da, domnule Preşedinte. Românii sunt îngrijoraţi pentru că, din acest draft, se văd clar intenţiile pe care le susţineţi.
Susţineţi ca acestor servicii să le fie alocate sume ce nu pot fi controlate şi puteri cât mai mari, în raport cu cetăţenii României şi, totodată, cât mai puţin control parlamentar.
Într-un stat democratic, aşa ceva nu este posibil.
Românii nu au votat servicii secrete, ci un Parlament şi un Preşedinte.
Comisiile parlamentare trebuie să aibă dreptul şi obligaţia de a verifica activitatea acestora.
USR rămâne alături de români şi de lege.
USR susţine apărarea drepturilor şi libertăţilor tuturor cetăţenilor. Iar aceste elemente sunt baza întăririi Interesului nostru Naţional.
Echipa noastră din Comisia specială pentru Legile Securităţii Naţionale va fi formată din Stelian Ion, Dan Barna şi Bogdan Rodeanu", se arată în postarea deputatului USR Galaţi.

Potrivit datelor centralizate pe site-ul Camerei Deputaţilor, Bogdan Rodeanu ocupă funcţia de secretar în Comisie.

Amintim că în data de 03 mai 2022, deputaţii şi senatorii au votat înfiinţarea unei comisii comune a Parlamentului care se va ocupa de dezbaterea legiilor securităţii naţionale. Comisia va dezbate pachetul de 6 legi ce privesc organizarea şi funcţionarea SRI, SIE, STS, SPP, CSAT şi Ministerul Apărării Naţionale. Pachetul de legi va avea un impact major asupra funcţionării serviciilor de informaţii şi armatei române, cu efecte asupra sferelor de putere din statul român.


Articole înrudite