05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Medicul social-democrat Aurel Nechita ar putea să-şi piardă astăzi mandatul de parlamentar, ca urmare a deciziei definitive şi irevocabile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie privind incompatibilitatea sa. Deputaţii vor lua act astăzi de decizia ICCJ şi vor declara vacant postul deţinut de către social-democratul gălăţean. Deputatul conservator Bogdan Liviu Ciucă, preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, ne-a declarat că pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor se află vacantarea mandatului de parlamentar al PSD-istului Aurel Nechita.
„Se află pe ordinea de zi, dar nu ştiu ce se va întâmpla până mâine. Plenul va lua act de decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru vacantarea postului”, ne-a declarat Bogdan Liviu Ciuca.
Deputatul democrat-liberal Mircea Toader, prim-vicepreşedinte al PDL Galaţi, ne-a spus că în aceste condiţii gălăţenii din Colegiul 9 din municipiu vor fi chemaţi din nou la vot, pentru a-şi alege un nou deputat care să îi reprezinte în Parlamentul României.
„Din câte ştiu eu, acest subiect nu este prins pe ordinea de zi, dar probabil vor face o informare în acest sens. Asta înseamnă că în acel colegiu vor fi organizate din nou alegeri, prin hotărâre de guvern. PDL va avea cu siguranţă un candidat. Încă nu am stabilit cine va candida, dar cert vom avea un candidat”, ne-a declarat Micea Toader.
Lderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Marian Neacşu, a anunţat luni că plenul Camerei Deputaţilor va lua act miercuri de vacantarea mandatului deputatului PSD Aurel Nechita ca urmare a deciziei ÎCCJ privind incompatibilitatea sa. „În acest caz nu poate să fie o sancţiune disciplinară, pentru că avem o decizie foarte clară. Nu ne mai jucăm, ca în mandatul trecut. Avem o hotărâre definitivă şi irevocabilă a instanţei, o punem în executare", a precizat Neacşu.


Articole înrudite