02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dobre face planuri
Dobre face planuri
Deputatul Victor Paul Dobre şi-a fixat ca targhet conducerea judeţului. Nu ne obosim acum să răspundem la întrebarea firească – de ce l-o fi apucat pe Dobre dorul de şedere acasă (căci el chiar e gălăţean adevărat, nu importat)?. Pare destul de nefiresc obiectivul liberalului, ţinând cont de faptul că mai ales în ultimele mandate cariera acestuia l-a plasat în special prin capitală, ca deputat, secretar de stat al MAI şi iarăşi deputat. În fine, aşa i-a venit omului! De la o vreme liberalul vede oraşul şi judeţul murind câte puţin, căci fostele obiective industriale, agrare, comerciale, s-au năruit. Dobre se arată cătrănit pe Eugen Chebac, şi-l tot critică, apreciind că la conducerea judeţului ar fi nevoie de o viziune pe care actualul preşedinte al CJ nu o are. Dincolo de critici, Dobre a venit cu trei proiecte de dezvoltare a judeţului (“Inima de Apă”, “Marele Galaţi”, iar cel de al treilea, ultimul prezentat, se axează în special pe zona Tecuciului, Nicoreşti şi Matca). Ultimul este legat de revigorarea exploatării viticole şi legumicole pe care o oferă din belşug zona Tecuciului, care în comunism se dezvolta graţie acestor atribute naturale fructificate prin dezvoltarea unei industrii alimentare şi viticole în zonă.  
Dincolo de criticile specifice unei campanii electorale, putem vedea, doar privind oraşul, că acesta obţine tot mai mult aspectul unei cetăţi moderne muribunde. Anterioara aromă de revigorare ce dădea semne în anii trecuţi este acum înlocuită de obloanele trase peste clădiri părăsite ce îşi pierd din nou şansa de a reveni la viaţă.
Dobre şi-a exprimat indignarea de a fi văzut parcarea centrului comercial din Brăila sufocată de maşinile gălăţenilor şi a punctat din nou faptul că Galaţiul a tot pierdut şanse de dezvoltare. Nu s-or fi înţeles dezvoltatorii şi autorităţile la... beneficii?!

Articole înrudite