29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Examenul dat la Agenţia Funcţionarilor Publici pentru obţinerea statutului de funcţionar public necesar pentru a deţine conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi a fost un fel de joc al orgoliilor, patetic şi jenant. În urma examenului, oricare dintre cei implicaţi ar avea dreptate, reiese încă o dată că politizarea excesivă ar duce la efecte de-a dreptul ilare dacă nu ar fi vorba de conducerea unei instituţii care ţine în mână sănătatea gălăţenilor.
În prima variantă ar fi vorba de o răzbunare marca PDL Galaţi sau ”Sub pământ SRL”, cum susţine deputatul PDL Mihail Boldea că ar trebui numită filială locală a partidului de guvernământ, dacă ar fi să se ia în calcul cât din populaţie o mai susţine. Ultimul act al scandalurilor continue din partid s-a petrecut miercuri seara la Bucureşti, la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, unde fratele deputatului Mihail Boldea, dr. Valentin Boldea, trebuia să susţină a doua probă în examenul în urma căruia devenea funcţionar public şi putea fi şeful DSP Galaţi. În acelaşi timp, deputatul Mihail Boldea tocmai dădea de pământ, pe toate posturile centrale, cu liderul său de grup, Mircea Toader, acuzându-l că i-a indus în eroare pe toţi pedeliştii şi au votat legi pe care, de fapt, trebuia să le respingă. Coincidenţă sau nu, doctorului Boldea, fratele deputatului, un telefon i-a retras sprijinul politic pe care se baza de 2 luni.
„Mă pregăteam să intru la interviu, aveam sprijinul politic al preşedintelui filialei gălăţene a partidului de guvernământ, când preşedintele comisiei de examinare a primit un telefon dat de exact aceeaşi persoană care mă susţinea şi m-a trimis la examen şi care mi-a retras sprijinul politic. Comisia a început să devină ostilă şi în cele din urmă s-a acţionat în consecinţă. Dacă nu aveam sprijin politic, de ce m-au lăsat să mă duc la examen? De ce mi l-au dat în scris? Nu exclud posibilitatea să fi fost marfă de schimb sau de şantaj pentru fratele meu”, a precizat dr. Boldea.

„100% fratele meu a fost victimă colaterală”

Mihail Boldea, deputatul PDL Galaţi, crede că fratele său a fost o victimă colaterală a „disidenţei” sale în PDL şi a faptului că a cerut chiar demisia lui Mircea Toader: „Este ruşinos ce a făcut domnul Toader şi arată lipsă de caracter şi de stil, dovedeşte că nu ştie să facă politică în alt fel (...). Nu cred, însă, că declaraţiile mele din ziua concursului i-au făcut rău cât atitudinea mea de disident în partid. Eu am înţeles că încă de la proba scrisă nu trebuia să treacă, atâta vreme cât cineva de la Constanţa, care a copiat după el, a luat cu 20 şi ceva de puncte mai mult. În ciuda acestui fapt, la moţiune nu voi lua în calcul atitudinea domnului Toader în povestea cu fratele meu, ci voi vota aşa cum îmi dictează conştiinţa”.

Mircea Toader neagă acuzaţiile

Deputatul Mircea Nicu Toader a infirmat acuzaţiile privind telefonul dat în timpul desfăşurării examenului pentru admiterea în rândul funcţionarilor publici a doctorului Boldea. Preşedintele organizaţiei PDL Galaţi a precizat că a purtat discuţii anterioare examenului cu dr. Valentin Boldea şi l-a asigurat pe acesta de susţinerea politică. Toader a adăugat că susţinerea medicului este valabilă în continuare: „Vorbiţi cu dr. Boldea. Eu i-am spus să se ducă să dea examenul. Dr. Boldea este susţinut în continuare”. M.K.


Articole înrudite