20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dorin Butunoiu a plecat din PSD la PMP
Dorin Butunoiu a plecat din PSD la PMP

După şedinţa ordinară a Consiliului Judeţului, de joi seara, Dorin Butunoiu a decis ce partid să aleagă: PMP. Fostul consilier judeţean PSD şi-a făcut public anunţul despărţirii de social-democraţi în cadrul şedinţei Consiliului Judeţului, în momentul în care şi-a prezentat amendamentul propriu la bugetul judeţului pe acest an (dotare cu aparatură pentru poliţie). Dorin Butunoiu a anunţat public faptul că nu se mai regăseşte în PSD şi în consecinţă nu va mai veni la partid, încheindu-şi despărţirea cu urări de bine pentru foştii colegi cu care a făcut politică timp de foarte mulţi ani.
Întâlnirea decisivă dintre Dorin Butunoiu şi Cătălin Cristache, liderul PMP, ce a inclus şi semnarea adeziunii lui Butunoiu, a fost confirmată de ambii. Cătălin Cristache şi-a anunţat „achiziţia” pe reţelele de socializare încă de pe parcursul nopţii de joi spre vineri, iar Butunoiu, la rândul său, a confirmat în prima parte a zilei de vineri că a decis să se alăture PMP. Butunoiu a obţinut promisiunea că va fi cap de listă la echipa de consilieri judeţeni ai PMP, iar modul în care vede lucrurile pare să se plieze pe viziunile conducerii PMP Galaţi. Rămâne ca Butunoiu să îşi cunoască şi colegii de partid, pentru a putea vedea dacă va reuşi să facă echipă cu membrii formaţiunii politice la care a ales să îşi continue traseul politic. „Rămâne să îi cunosc şi pe membrii organizaţiei, pentru că deocamdată nu am participat la nici una dintre şedinţele lor, şi sper să putem face echipă, pentru că situaţia la care a ajuns judeţul nostru impune nevoia unei politici sănătoase”, ne-a declarat Butunoiu.
Pe viitor, PMP îşi va anunţa oficial tandemul Primărie-CJ, precum şi unele dintre modalităţile prin care îşi propune să câştige electoratul gălăţean.


Articole înrudite