19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dr. Paul Ichim: Propunere legislativă în sprijinul cadrelor sanitare medii
Dr. Paul Ichim: Propunere legislativă în sprijinul cadrelor sanitare medii

Dr. Paul Ichim, senator PNL, a anunţat că, alături de mai mulţi colegi senatori, a semnat propunerea legislativă de modificare a art. 174, alin. 6 din Legea Educaţiei Naţionale care acum creează o mare nedreptate asistentelor şi asistenţilor din sistemul sanitar.
„Orice medic practician ştie că fără ajutorul şi asistenţa cadrelor medii sanitare actul medical nu poate fi înfăptuit la cea mai înaltă calitate. De aceea, propunerea de modificare a Legii nr. 1/2011 a Educaţiei Naţionale nu face altceva decât să îndrepte această inechitate, mai ales că pentru alte categorii socio-profesionale acest lucru se realizează. Sper, alături de ceilalţi colegi senatori, că propunerea legislativă va fi susţinută şi votată pozitiv de către întreg corpul parlamentar, astfel încât să putem face încă un pas în recunoaşterea şi menţinerea în ţară a asistentelor medicale”, anunţă dr. Paul Ichim, senator PNL, prin intermediul unui comunicat de presă.
Dr. Paul Ichim spune că pregătirea cadrelor sanitare medii din România a reprezentat o sursă importantă de personal pentru unităţile medicale din afara ţării. Fără o salarizare corespunzătoare, fără condiţii de muncă decente, asistentele medicale pleacă din ţară pentru a-şi asigura un viitor mai bun, obţinând salarii decente şi lucrând în condiţii umane. România nu a făcut nimic altceva decât să fie o adevărată pepinieră în special pentru ţările membre ale U.E. care nu au făcut altceva decât să atragă această forţă de muncă. Celor doi factori care au determinat plecarea din ţară a cadrelor sanitare medii li se adaugă nerecunoaşterea de către instituţiile din învăţământul universitar a creditelor de studii transferabile obţinute în învăţământul preuniversitar, mai spune dr. Ichim.


Articole înrudite