02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco, social-democratul care nu a fost nominalizat din partea USL Galaţi drept candidat pentru fotoliul de primar, susţine că nu va părăsi nici partidul, adică PSD, şi va respecta decizia luată la nivel central de şefii USL, Ponta şi Antonescu, care au decis că aspirantul la fotoliul de primar va fi liberal iar cel la fotoliul de preşedinte al CJ să fie un social-democrat. Vicele Ciumacenco susţine că relaţia dintre el şi Marius Stan, cel care a fost desemnat de USL pentru a candida la primărie, a fost una corectă, dar în acelaşi timp plină de tensiuni, lucru firesc ţinând cont de faptul că ambii au fost în cursă pentru candidatura la Primărie. Nicuşor Ciumacenco susţine că el este viceprimar pe mandatul primarului Dumitru Nicolae şi că nu îl interesează aprecierea liberalilor potrivit căreia ar fi un viceprimar bun şi în următorul mandat, după terminarea alegerilor. Vicele Ciumacenco susţine că în viaţă poţi negocia orice, mai puţin principiile, şi că a avut drept model doi oameni, şi anume pe Corneliu Coposu şi pe primarul Dumitru Nicolae. Ciumacenco susţine că, deşi între el şi Dumitru Nicolae au existat şi momente tensionate Nicolae este un om corect, onest şi loial, calităţi rare în ziua de azi.
„Dumitru Nicolae îşi va duce mandatul de primar până la capăt iar eu respect decizia USL şi nu plec din PSD. Domnul primar are o vorbă: «Mai e mult până departe». Şi dumneavoastră înţelegeţi fiecare ce vreţi”, a spus vicele Ciumacenco.
Trebuie spus că viceprimarul a refuzat toate propunerile venite din partea greilor PSD, cum ar fi Victor Ponta sau Nicu Bănicioiu, care i-au promis că, dacă înţelege faptul că ar fi necesar să renunţe la candidatură, acceptând cuminte decizia luată de USL în ceea ce priveşte nominalizarea candidatului la Primăria Galaţi, se poate alege cu un fotoliu de deputat, senator, secretar de stat sau chiar ministru în cazul în care USL va veni la guvernare. Acum şi-a exprimar clar poziţia: rămâne în PSD fără a ridica pretenţii, pentru că e vorba de anumite principii.


Articole înrudite