02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Fostul preşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi se găseşte într-o situaţie ciudată. Eugen Chebac a câştigat procesul deschis împotriva forului deliberativ judeţean la Tribunalul Galaţi, dar justiţia a obligat Consiliul Judeţului să valideze mandatul de consilier judeţean al acestuia numai până pe 09.07.2012. Forul deliberativ judeţean invalidase mandatul de consilier judeţean a lui Chebac iar la acea dată UNPR Galaţi i-a retras sprijinul politic. Fostul preşedinte al CJ Galaţi se va adresa acum justiţiei cu o nouă cerere, în încercarea de a obţine într-o primă fază suspendarea şi apoi anularea hotărârii prin care i-a fost invalidat mandatul de ales judeţean.
Fostul director al SC Apă Canal, Ion Ştefan, a avut în cele din urmă câştig de cauză în justiţie după ce la şedinţa de constituire a noului Consiliu al Judeţului aleşii judeţeni au refuzat, de asemenea, să îi valideze mandatul de consilier judeţean. Judecătorii au hotărât şi ca forul deliberativ judeţean să emită o nouă hotărâre, prin care să îl includă pe Ion Ştefan într-una din comisiile de specialitate ale Consiliului Judeţului.

Trei noi consilieri locali la Ghidigeni

Judecătorii au clarificat în parte şi situaţia aberantă de la Ghidigeni, unde nu mai puţin de 14 consilieri locali nu au fost validaţi la şedinţa de constituire a noului Consiliu Local. Tribunalul a obligat zilele trecute forul deliberativ local să valideze mandatele de consilieri locali pentru Paul Popa, Lică Munteanu şi Mihăiţă Bălan. Alţi cinci aleşi locali din Ghidigeni urmează să îşi intre oficial în drepturi după ce judecătorii au decis pe 20 iulie ca noul Consiliu Local să le valideze mandatele de consilieri. Un alt consilier local de la Poiana, Ioan Doniga, va fi validat, la rândul său, ca ales local, însă lucrurile sunt încă departe de a fi clarificate în ceea ce priveşte componenţa noului Consiliu Local. Nu se ştie deocamdată ce situaţie juridică au Maricel Lazăr, Ionel Farcaş si Mariana Ochiană, candidaţi pe listele PNL la alegerile din 10 iunie. Tribunalul a cerut noului for deliberativ local să precizeze dacă cei trei au candidat şi au fost aleşi consilieri locali în Poiana, dar şi dacă au renunţat la mandatele de aleşi locali. Şi PNL Galaţi trebuie să îşi precizeze poziţia, urmând să le spună judecătorilor dacă Maricel Lazăr, Ionel Farcaş şi Mariana Ochiană mai sunt membri ai formaţiunii politice sau au fost excluşi.


Articole înrudite