29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Eugen Chebac şi Dumitru Groza, echipa care poate schimba faţa Brăhăşeştiului
Eugen Chebac şi Dumitru Groza, echipa care poate schimba faţa Brăhăşeştiului
Comuna Brăhăşeşti este una dintre localităţile unde românii şi rromii sunt într-o competiţie continuă pentru supremaţie, lucru care de multe ori nu duce la rezultate tocmai reuşite. În ultimul timp, această luptă a fost ţinută sub control de către viceprimarul Dumitru Groza, primar interimar, care a încercat să pună în aceeaşi balanţă problemele celor două „tabere” astfel încât deciziile să nu dezavantajeze pe niciuna dintre ele. Acest echilibru i-a dat încrederea că şi pe viitor ar putea să menţină liniştea în comună cu calm şi diplomaţie, motiv pentru care la finele săptămânii trecute şi-a lansat oficial candidatura pentru fotoliul de primar al comunei Brăhăşeşti. Evenimentul a fost cu mare priză la public, în condiţiile în care sala căminului cultural din localitate s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru „marea” de consăteni veniţi să îl susţină. La acest eveniment Dumitru Groza i-a avut invitaţi pe preşedintele Consiliului Judeţului, Eugen Chebac, senatorul Laurenţiu Chirvăsuţă, deputatul Nicu Mircea Toader, alături de Iulian Aramă, Popa Ştefan şi Costel Căluianu. Candidatul Dumitru Groza, ca o gazdă primitoare, a dat cuvântul tuturor celor prezenţi, iar deputatul Mircea Toader a precizat: „Cel mai bun dintre toţi este actualul primar, care nu mai trebuie să aştepte să fie numit vice, va fi primar. Rromii trebuie să înţeleagă că doar împreună cu românii pot obţine fonduri pentru reabilitarea comunei. Toate se pot face cu un primar destoinic, un bun gospodar, şi cred că este necesar să avem continuitate cu Dumitru Groza pentru a finaliza proiectele începute, mai ales că acest primar face echipă cu preşedintele Consiliului Judeţului, Eugen Chebac, care are o experienţă bogată în administraţie, fiind un bun profesionist în administraţie. Eugen Chebac este singurul preşedinte de Consiliu Judeţean din ţară care nu a ţinut cont de culoarea politică a primarilor, a repartizat fonduri pe criterii de populaţie şi de necesităţi. Aceste motive sunt singurele care vă pot îndemna pe data de 10 iunie să votaţi echipa APP, Dumitru Groza la primăria Brăhăşeşti, Eugen Chebac la Consiliul Judeţean şi listele de consilieri ale acestora. Nu puteţi vota Bacalbaşa, un om de televizor, un om de bancuri, ori cu bancuri nu se rezolvă probleme. Bacalbaşa este un turnător, un informator, iar Ponta a greşit de trei ori când a numit ministrul educaţiei. Numeşte doar miniştri incompatibili, Ponta trebuie să plece şi restul după el.”
Senatorul Laurenţiu Chirvăsuţă a continuat: „Venim cu o echipă puternică pentru a sprijini pe Dumitru Groza şi pe Eugen Chebac, doar împreună pot duce la îndeplinire toate planurile de dezvoltare. Alianţa Pentru Progres vă îndeamnă să vă aliaţi, românii cu rromii, pentru a duce la capăt ceea ce am început. Dumitru Groza a demonstrat la DNA că este cinstit, acum vă cere votul, iar după patru ani va reveni să îl votaţi. Pe 10 iunie să vă mobilizaţi, să votaţi echipa APP pentru a nu risipi inutil voturile, doar împreună pentru progres.”
În aceeaşi notă au continuat şi ceilalţi invitaţi, iar cuvântul de încheiere l-a avut Eugen Chebac, care a concluzionat: „Primăria nu are culoare politică şi nici cetăţenii, şi ca să vă dovedesc că aşa este, vă anunţ că săptămâna viitoare vom semna contractul pentru plombări, pentru că drumul care m-a adus aici este deosebit de degradat. Daţi-mi puterea pe care mi-aţi dat-o în 2008, daţi-mi încrederea de care am nevoie pentru a vă ajuta atunci când aveţi nevoie. Să fim uniţi, rromi cu români, pentru că cetăţenii nu fac parte din etnii, sunt ai judeţului şi ne aplecăm asupra comunităţii, a problemelor acestora. Sunt om de la ţară şi îmi revine obligaţia de a mă întoarce la satul românesc. De la mine smulgeţi greu o promisiune, dar dacă o fac e datorie curată. Nu vă mai lăsaţi cumpăraţi cu o sticlă de ulei şi o găleată de mălai, nu aşa se reconstruieşte Brăhăşeştiul. Veniţi la vot în număr cât mai mare pe 10 iunie, votaţi echipa APP şi Brăhăşeştiul va arăta altfel”.


Articole înrudite