13 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ambii consilieri judeţeni ale căror mandate au fost invalidate de către colegii lor, în şedinţa de constituire a CJ, din 24 iunie, au atacat decizia acestora în contencios administrativ. Cei doi, şi Mircea Toader, liderul organizaţiei PDL, ne-au confirmat telefonic continuarea acţiunilor în contencios administrativ.
Eugen Chebac ne-a confirmat continuarea acţiunii de către avocaţii săi, deşi personal se află în concediu, motiv pentru care nu a detaliat foarte mult situaţia: “Avocaţii au depus toate documentele necesare contestaţiei votului consilierilor judeţeni în contencios administrativ. Mai multe detalii voi avea când voi reveni acasă, pe parcursul acestei săptămâni”.
La rândul său, Ion Ştefan a contestat votul colegilor săi din CJ. “Vineri am depus în contencios administrativ contestaţia la votul din şedinţa de constituire a CJ. Acum aşteptăm să vedem ce se întâmplă. Conform legii, în termen de 15 zile trebuie să primim un răspuns. Nu se precizează dacă termenul curge de la depunerea contestaţiei sau de la momentul în care se ia act de contestaţie. Deocamdată ne aflăm într-o democraţie în care fiecare face ce vrea, deşi la noi, la Galaţi, democraţia este înţeleasă destul de ciudat de aleşi”.
Cazurile celor doi consilieri judeţeni votaţi de electoratul gălăţean, confirmate de BEJ, Tribunal şi comisia de validare a CJ, respinse însă de consilierii judeţeni în plen, prezintă particularităţi diferite. Dacă Ion Ştefan se bucură în continuare de susţinerea partidului pe listele căruia a candidat, liderul organizaţiei locale, Mircea Toader, confirmând continuarea acţiunii de contestare a votului consilierilor judeţeni de către Ion Ştefan cu sprijinul PDL, în cazul lui Eugen Chebac situaţia este mai încâlcită. Dan Dobrea, preşedintele local UNPR, i-a retras sprijinul politic lui Eugen Chebac, deşi cele 4 fotolii obţinute de UNPR în cadrul CJ i se datorează în mare măsură, Chebac fiind candidatul APP (formată din PDL şi UNPR) atât pentru preşedinţia CJ, cât şi primul pe listele candidaţilor consilierilor judeţeni APP. Reamintim că retragerea sprijinului UNPR pentru Eugen Chebac a survenit după o înţelegere de colaborare între PSD şi UNPR, la nivel naţional.


Articole înrudite