Europarlamentarul PSD Dan Nica: Există riscul major ca sprijinul european anti-coronavirus să fie direcţionat doar către Zona Euro Recomandat

Vineri, 27 Martie 2020 14:17
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Uniunea Europeană a anunţat că există un pachet de intervenţie financiară anti-coronavirus,  însă tot mai multe voci se arată îngrijorate de faptul că banii vor fi direcţionaţi cu predilecţie către ţările din Zona Euro. Dan Nica, liderul Delegaţiei PSD din Parlamentul European, a declarat că România şi celelalte state din afara Zonei Euro trebuie să aibă acces la întreaga asistenţă financiară mobilizată de UE ca răspuns la criza cauzată de coronavirus.

”Există riscul ca unele decizii de sprijin economic european să lase pe dinafară cele opt state membre ale UE care nu au adoptat încă moneda unică. D-na Christine Lagarde, preşedinta BCE, a anunţat până acum un pachet de intervenţie anti-coronavirus însumând 870 de miliarde de euro. Riscul major este ca aceşti bani să fie direcţionaţi doar către Zona Euro, în acord cu rolul BCE, dar în dezacord cu amploarea urgenţei cu care ne confruntăm. Această criză cauzată de coronavirus este, de acum, mai gravă decât cea financiară declanşată în 2008. Consecinţele ei economice pot fi devastatoare pentru coeziunea europeană, de aceea e nevoie de mobilizarea tuturor resurselor pentru salvarea vieţilor şi economiilor din UE, operaţiune echivalentă cu salvarea proiectului european”, a atras atenţia europarlamentarul Dan Nica. Acesta a anunţat că a cerut suportul grupului său politic şi mobilizarea Comisiei Europene pentru ca Banca Centrală Europeană (BCE) şi Mecanismul European de Stabilitate să nu se axeze doar pe salvarea economiilor din Zona Euro.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu