29 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii - un motor de creştere economică marca PSD
Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii - un motor de creştere economică marca PSD

Guvernul tehnocrat, la fel ca şi celelalte guverne PNL-PDL, a fost acuzat adesea de oamenii de afaceri români că protejează multinaţionalele prin scheme de ajutor de stat, subvenţii pentru crearea de locuri de muncă sau scutiri de impozite şi taxe pentru forţa de muncă utilizată. PSD vrea să dezvolte capitalul autohton!
După ce va ajunge la guvernare, PSD va înfiinţa Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), un fond ce va reuni aproximativ 200 de companii la care statul este acţionar şi a căror valoare totală estimată se ridică la 45 miliarde de lei. FSDI are în vedere atingerea mai multor obiective de dezvoltare economică: finanţarea suficientă a investiţiilor statului, garantarea împrumuturilor cu dobânzi avantajoase, capitalizarea economiei, construirea de noi fabrici (Greenfield), dar mai ales dezvoltarea capitalului autohton.
Un astfel de proiect economic de anvergură este un model de succes la nivel internaţional. Printre statele care au implementat o astfel de iniţiativă economică se numără Polonia, Franţa, Italia şi Norvegia.
Viorel Ştefan, deputat PSD: „FSDI, măsura-pivot a programului de guvernare al PSD, urmează să genereze 42.000 de noi locuri de muncă în următorii 4 ani, să ducă la o creştere a PIB de 20 miliarde lei şi o creştere a bugetului cu 6 miliarde lei”


Articole înrudite