29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Deputatul PSD Florin Pâslaru reclamă obţinerea unor funcţii importante în Camera Deputaţilor şi Senatului pentru parlamentarii reuniţi la UNPR prin şantajarea PDL. Foştii independenţi ar fi ameninţat tabăra portocalie că vor părăsi guvernarea dacă nu obţin funcţii mai importante în Parlamentul României. Succesul şantajului ar fi venit din faptul că în foarte multe situaţii puterea nu reuşeşte să aibă cvorum pentru susţinerea unor propuneri legislative, astfel încât apar situaţii de genul celei de la votarea Legii pensiilor. Social democratul a adăugat că, de altfel, şi înscăunarea UNPR-iştilor s-a produs tot în absenţa cvorumului, cu o prezenţă reală a 86 de parlamentari în sală. Pâslarul a declarat: „În foarte multe zile (...) nu au cvorum şi astfel au putut fi şantajaţi de acest pseudo-partid. Nici Roberta Anastase nu era în sală, dar cartela ei era”.
Deşi au obţinut ceea ce au cerut, tot mai mulţi UNPR-işti doresc să revină la partidele pe listele cărora au intrat în Parlament şi pe care le-au părăsit în favoarea grupării foştilor independenţi, conform aceleiaşi surse. Pâslaru a precizat: „Cu toate acestea (succesul obţinerii funcţiilor din parlament - n.r.) tot mai mulţi membri UNPR vor să revină la partidele mamă, PSD şi PNL”.
La Galaţi opoziţia a pierdut un senator, pe Laurenţiu Chirvăsuţă, unul dintre primii parlamentari care au părăsit barca PSD. Cu ocazii anterioare în care dinspre PSD au fost lansate declaraţii publice privind posibila revenire la matcă a lui Chirvăsuţă, acesta a negat ulterior o asemenea intenţie.


Articole înrudite