29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Þărăniştii gălăţeni îşi menţin intenţia înfiinţării unei asociaţii a păgubiţilor băncilor. Scopul este acţionarea în instanţă a tuturor băncilor în vederea recuperării prejudiciilor create clienţilor lor prin politica incorectă aplicată de la începerea crizei economice de creştere masivă a dobânzilor şi aplicarea unor comisioane ascunse. Marian Popa, preşedintele ţărăniştilor gălăţeni, a declarat: „PNÞCD acordă asistenţă juridică gratuită pentru toţi gălăţenii care au avut de suferit în urma politicii băncilor de a practica dobânzi exagerate şi comisioane ascunse. După campania declaşată de noi au venit mulţi cetăţeni cu probleme şi încercăm să facem o asociaţie, fără plata cotizaţiei, ca să dăm băncile în judecată”.
Campania de conştientizare lansată de ţărănişti în oraşul nostru, bine primită de concitadini, presupune plasarea a 30.000 de fluturaşi în toate cartierele din municipiu. Mesajul conţine un protest denumit „Români vânduţi şi abandonaţi în propria ţară”, ale cărui detalii le-am prezentat în ediţiile anterioare ale cotidianului nostru.
Popa consideră că, în cazul refuzului băncilor de a renegocia contractele în derulare cu actualii clienţi, soluţia ar fi chiar declanşarea unei greve fiscale. Þărănistul a declarat: „În situaţia în care băncile comerciale vor refuza să renegocieze contractele de împrumut cu cetăţenii, ar fi bine să luăm în considerare şi o eventuală grevă bancară. Până atunci, PNÞCD Galaţi acordă asistenţă juridică gratuită pentru toţi cetăţenii care doresc să ia atitudine şi să-şi exprime nemulţumirea în acest sens”.
În plus, ţărăniştii vor acorda asistenţă juridică şi foştilor lucrători în cooperaţie concediaţi şi deposedaţi abuziv de părţile sociale sau acţiunile deţinute.


Articole înrudite