George Stângă (PNL Galaţi): Regim special de impozitare pentru agricultură şi industria agroalimentară Recomandat

Miercuri, 13 Aprilie 2022 15:51
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Camera Deputaţilor a votat astăzi proiectul de lege care introduce un regim special de impozitare pentru agricultură şi industria agroalimentară, anunţă deputatul şi preşedintele PNL Galaţi, George Stângă.

"Mai exact, legea pe care am votat-o în plenul Camerei urmăreşte aplicarea unui regim de impozitare asemenea celui practicat în domeniul construcţiilor pentru persoanele care obţin venituri din activităţi prestate în sectorul agricol, pescuit şi industrie alimentară. Proiectul de lege vine să îndeplinească angajamentul asumat de către guvernul condus de Nicolae Ciucă prin care salariul minim în agricultură şi industria alimentară va fi de 3.000 de lei brut, similar celui din sectorul construcţiilor. Forţa de muncă e o problemă cu care se confruntă agricultura românească, iar această modificare legislativă vine să ofere un stimul în vederea atragerii de noi lucrători", precizează George Stângă.

Potrivit preşedintelui PNL Galaţi, aceste măsuri sunt absolut necesare, având în vedere că sectorul agricol satisface o cerinţă esenţială a societăţii româneşti, aceea de asigurare a hranei.

"Munca în domeniul agricol are nevoie de sprijin, pentru că sectorul agricol oferă condiţii de lucru vitrege. Aceste măsuri sunt absolut necesare, având în vedere că sectorul agricol satisface o cerinţă esenţială a societăţii româneşti, aceea de asigurare a hranei. Modificările aduse de proiectul legislativ îi încurajează pe români să investească în domeniul agricol, iar în acelaşi timp au rolul de a preîntâmpina efectele crizelor care se anunţă. Securitatea alimentară a unui stat nu poate fi asigurată decât dacă acesta e capabil să îşi producă singur hrana! PNL a votat pentru adoptarea legii. Ea va fi completată de multe componente liberale ce ţin de zona de investiţii în agricultură, care au fost preluate de către Guvern în pachetul de „Sprijin pentru România”", menţionează George Stângă.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu