19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
La următoarea şedinţă  a Consiliului Judeţean, Anghel Căluian poate fi numit în funcţia de consilier judeţean, afirmă democrat-liberalii. Conform spuselor consilierului judeţean PDL, Ion Ştefan, Căluian şi-a câştigat în instanţă acest drept, urmând să o înlocuiască pe Gabriela Munteanu (UNPR). Cu toate acestea, Munteanu nu îşi va pierde locul în CJ.
„La momentul în care domnul Chebac şi-a pierdut mandatul, următorul pe listă era domnul Căluian Anghel. A fost sărit de către conducerea CJ în baza unui protocol (n.r. - protocolul APP), care nu poate fi niciodată peste lege, şi a fost promovat un alt consilier, doamna Munteanu Gabriela. Din acest moment doamna Munteanu va pierde mandatul de consilier judeţean pentru că aşa a decis instanţa şi aşa e Legea 215, dar în acelaşi timp va câştiga un mandat, în aceeaşi şedinţă, pentru că dl. Mărgărit şi-a dat demisia şi ea este următoarea pe listă. Pentru ea nu e nicio tragedie, tragedia a fost pentru dl. Căluian, care era de drept şi nu a beneficiat 8 luni de acest mandat”, a explicat Ion Ştefan.
Acesta a ţinut să aminteacă faptul că, la alegerile locale de anul trecut, PDL şi UNPR au candidat sub sigla APP, iar protocolul de colaborare preciza că în momentul în care cineva îşi pierde mandatul dintr-un partid, acesta va reveni tot partidului respectiv, lucru care contravine însă legii. Acum democrat-liberalii speră ca, la următoarea şedinţă de CJ, Anghel Căluian, de profesie medic veterinar care activează la Negrileşti şi Barcea, să fie pus în funcţia de consilier judeţean.


Articole înrudite