02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Inginerul care vrea îmbunătățirea mediului universitar
Inginerul care vrea îmbunătățirea mediului universitar

Electronica şi calculatoarele au fost dintotdeuna pasiunea lui. Este şi motivul pentru care, după ce a absolvit unul dintre cele mai bune colegii din Galaţi – ”Mihail Kogălniceanu”, s-a îndreptat către o facultate tehnică.
A urmat specializarea de Electronică de Putere şi Acţionări Electrice din cadrul Facultăţii de Inginerie şi Electronică a Universităţii ”Dunărea de Jos”. Faptul că are multe proiecte legate de mediul universitar l-a determinat să se alăture echipei PNL Galaţi pentru Camera Deputaţilor.
În primul rând, ar dori să existe legi care să ducă la o practică de mai bună calitate într-un învăţământ superior care nu întotdeuna ţine pasul cu nevoile actuale.
”În ultimii 25 de ani, învăţământul nu a suferit nicio modificare în bine. În mediul universitar, din cauza aparatelor învechite din laboratoare, studenţii nu au unde pune în practică teoria învăţată la cursuri şi astfel nu acumulează experienţa necesară începerii unei cariere. Din acest motiv mulţi aleg să studieze în alte ţări sau prestează munci inferioare calificării lor”, susţine Ciprian Boran.
În opinia sa, se impune şi modificarea cadrului leislativ astfel încât să fie încurajate parteneriatele dintre mediul de afaceri şi cel universitar. S-ar ajunge astfel la o mai bună reglare a pieţei muncii şi la o calificare superioară a absolvenţilor, care ar putea căpăta şi experienţa cerută de multe companii la angajare.
” Ca parlamentar, îmi propun să susţin parteneriate public - private între universităţi şi firme, oferindu-le un cadru legislativ care să încurajeze şi să creeze o relaţie din care ambele medii câştigă”, susţine Ciprian Boran.

Ciprian Boran
Născut: 3.01.1986
Inginer, Facultatea de Inginerie şi Electronică, Universitatea ”Dunărea de Jos”
necăsătorit


Articole înrudite