17 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
PSD: Sprijin acordat fermierilor pentru cultivarea legumelor româneşti
PSD: Sprijin acordat fermierilor pentru cultivarea legumelor româneşti

Programul PSD oferă soluţii şi perspective realiste pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă fermierii şi pentru dezvoltarea agriculturii, care este un adevărat motor de creştere a economiei româneşti.
Unul dintre domeniile în care agricultura românească are un potenţial imens de creştere este cel al cultivării legumelor, în mod deosebit a tomatelor. Roşiile reprezintă un produs deficitar în balanţa comercială e României. Importăm roşii de 35 de milioane de euro anual, respectiv 50.000 de tone, iar noi le vindem străinilor doar 3.000 de tone, în valoare de 2 milioane de euro.
PSD va acorda un ajutor pentru cultivarea roşiilor în solarii. Astfel, pentru fiecare 1.000 de metri pătraţi de culturi, fermierii români pot primi un ajutor anual de 3.000 de euro pentru o perioadă de 8 ani de zile. Această măsură este destinată unui număr de 40.000 de fermieri anual şi va costa bugetul de stat o sumă de 120 de milioane de euro în fiecare an.
„În programul PSD, sprijinul acordat fermierilor care cultivă legume este foarte bine punctat. Galaţiul este cunoscut la nivel naţional ca un judeţ cu foarte mulţi legumicultori şi e bine ca aceştia să ştie că sub guvernarea noastră vor beneficia de un sprijin considerabil. Dacă ne referim, de exemplu, la acei 3.000 de euro acordaţi anual ca ajutor pentru fermierii cu peste 1.000 de metri pătraţi de solarii, vorbim la nivelul judeţului Galaţi de 5.000 de legumicultori, care vor primi în total 15 milioane de euro anual. Să nu uităm, însă, de fondurile europene pentru agricultură, de 9,7 miliarde de euro, din care agricultura gălăţeană va primi 240 milioane de euro. Toţi aceşti bani vor face ca agricultura gălăţeană să se dezvolte şi eu nu am nicio îndoială că aşa se va întâmpla, pentru că fermierii noştri sunt harnici şi pricepuţi. Trebuie doar ajutaţi să se lupte de la egal la egal cu cei europeni”, a declarat Nicolae Marin, candidat PSD pentru Senat.


Articole înrudite